Senatorul PSD Stănescu: „Bugetul pentru anul 2021 este construit pentru PNL, în niciun caz pentru români!”

Secretarul general al Partidului Social Democrat, senatorul de Olt Paul Stănescu a făcut o nouă declarație politică în care spune că bugetul pe anul 2021 aprobat de actuala coaliție de guvernare aduce sărăcie și austeritate pentru cei mai mulți români, în timp ce pentru peneliștii de la guvernare aduce prosperitate.   

„Sărăcie și austeritate pentru cei mai mulți români, prosperitate pentru peneliștii de la guvernare: aceasta sunt obiectivele bugetului pentru anul 2021, în «gândirea economică» a premierului Cîțu. Au spus că au venit la guvernare pentru binele românilor, dar nu știu cum să vândă mai repede companiile românești de stat, CEC Bank, Hidroelectrica, Aeroportul Otopeni și altele, care sunt de interes strategic”, a transmis parlamentarul Paul Stănescu.

Totodată, social democratul oltean a adus în atenție și faptul că Guvernul Cîțu nu a ținut cont de amendamentele PSD aduse la proiectul bugetului de stat, toate acestea fiind respinse. „(…) Au refuzat toate amendamentele PSD, inclusiv pe cele care prevedeau doar respectarea legilor, aprobate în guvernarea social-democrată: mărirea pensiilor, a salariului minim, creșterea alocațiilor. Agresiv, arogant și radical, premierul Cîțu a urlat în plenul Parlamentului că reformează statul român, dar a vorbit mai mult despre PNL, că este «premierul PNL», că «reprezintă PNL», că «se bazează pe colegii din PNL». Ca și cum acest buget este doar al PNL și pentru PNL, ceea ce nu este foarte departe de adevăr. Nimic despre reforme și investițiile promise. Doar atacuri politice la adresa PSD”, a mai spus Paul Stănescu.

Senatorul PSD de Olt a mai precizat că bugetul adoptat în acest an este, în primul rând, o lovitură pentru pensionari, salariați și copii: „Bugetul pentru anul 2021 este o lovitură pentru pensionari, salariați, copii. Este un buget fără inimă, care pune capăt unor ani buni în care veniturile românilor au crescut. S-a dat startul austerității. De acum încolo, misiunea noastră este clară: trebuie să oprim în Parlament această coaliție a sărăciei. Vom merge înainte cu viziunea noastră de a crește veniturile românilor și vom face tot ce ne stă în putere ca să redevină realitate. Nu va fi ușor, dar nu vom face niciun pas înapoi”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<