57 de cazuri COVID-19 noi și un deces în Olt, raportate într-o zi

Grupul de Comunicare Strategică a raportat încă 57 de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2 în județul Olt, iar de la începutul pandemiei și până vineri, 5 martie, bilanțul total al cazurilor a ajuns la 11.588. În afară de aceste îmbolnăviri, în ultimele 24 de ore s-au comunicat și bolnavi internați în spital retestați pozitiv la noul Coronavirus, dar și un deces.

Oficialii de la Centru transmit că, distinct de cele 57 de cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în spitalele oltene, care erau deja pozitivi, în ultima zi au fost alte 23 de persoane reconfirmate pozitiv cu COVID-19.

Din totalul celor 11.588 de olteni diagnosticați cu infecția cu virusul sunt 267 care au încetat din viață de la începutul pandemiei, majoritatea lor având și boli asociate grave.

Vineri s-a raportat decesul unuia dintre aceștia, fiind vorba despre o femeie, în vârstă de 66 de ani, din mediul urban. Pe 18 februarie, aceasta a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina și s-a internat, în aceeași zi fiind și confirmată. Miercuri, 3 martie, femeia a murit, iar cauzele decesului sunt insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie și infecție COVID-19. Ca și comorbidități avea diabet zaharat tip II și hipertensiune arterială.

Iar incidența cazurilor de Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, este de 1,09 la mia de locuitori, Oltul fiind unul dintre cele 24 de județe ale țării care se află în scenariul verde. Din păcate, în ultimele zile rata de infectare a fost într-o continuă creștere la nivelul județului Olt, care are în prezent și o localitate, respectiv comuna Vișina Nouă, care este în carantină.  

Cum arată situația epidemiologică

11.588 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

57 cazuri noi

10.880 persoane vindecate

120 persoane internate

18 persoane aflate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din județ

317 persoane aflate în izolare la domiciliu

400 persoane aflate în carantinare la domiciliu

37.510 teste efectuate de la începutul pandemiei

267 decese

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<