Fostul vicepreședinte al CJ Olt, Ioan Ciugulea, trimis în judecată pentru luare de mită

Ioan Ciugulea, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Olt până anul trecut, a fost trimis în judecată pentru luare de mită, în stare de libertate de procurorii Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție a Direcției Naționale Anticorupție. Acesta va fi judecat de magistrații Tribunalului Olt.

Potrivit unui comunicat de presă remis de DNA, inculpatul Ioan Ciugulea, în calitate de funcționar public, respectiv vicepreședinte al CJ Olt și în același timp președinte al comisiei de evaluare a ofertelor constituită în scopul atribuirii unui contract de achiziție publică de Consiliul Județean, în primăvara anului 2012, ar fi acceptat promisiunea remiterii unor sume de bani, formulată indirect de reprezentanții firmei ce realiza executarea contractului, în schimbul asigurării că acel contract se va derula în bune condiții și pentru ca plățile să fie făcute la timp și fără probleme.
Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean a primit, transmit anchetatorii, aproximativ 310.000 de lei în două tranșe.

„Pentru plata mitei, reprezentanții societății comerciale care executa contractul ar fi simulat un circuit fictiv cu mai multe societăți comerciale, subcontractante. Aceste societăți ar fi supraevaluat serviciile prestate în derularea unor contracte preexistente. Astfel, în perioada septembrie 2012 – martie 2013, inculpatul Ioan Ciugulea ar fi primit efectiv suma de 309.002 lei din mita a cărei promisiune o acceptase anterior, astfel: suma de 150.000 lei ar fi fost virată prin două transferuri bancare efectuate în baza unor operațiuni comerciale fictive, din conturile bancare ale unei societăți comerciale (subcontractantă a societății comerciale căreia îi fusese atribuit proiectul) în conturile bancare ale altei societăți comerciale (deținute de inculpat); suma de 159.002 lei ar fi fost virată la cererea inculpatului Ioan Ciugulea, în perioada 6 septembrie 2012 – 25 martie 2013, din conturile aceleiași societăți comerciale către o firmă de la care societatea deținută de inculpat ar fi cumpărat materiale de construcții”, se arată în comunicatul procurorilor anticorupție.

Anchetatorii mai spun că în cauză nu au fost luate măsuri asiguratorii întrucât nu au fost identificate bunuri imobile pe numele fostul vicepreședinte al CJ Olt, Ioan Ciugulea, și nici bunuri mobile de valoare. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Olt.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<