8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

56 de infecții noi cu virusul COVID-19 în Olt. Incidența continuă să fie de peste un caz la o mie de persoane

- Advertisement -

Oltul are deja 11.686 cazuri de Coronavirus, înregistrate de la începutul pandemiei, potrivit comunicării Grupului de Comunicare Strategică din ultima zi a săptămânii. Numai duminică s-au raportat alte 56 de infecții noi cu SARS-CoV-2 în județ, iar pe lângă acestea continuăm să avem bolnavi aflați în spital reconfirmați cu virusul. Din fericire, în ultimele 24 de ore nu s-au mai anunțat decese, însă rata de infectare continuă să se mențină la peste o îmbolnăvire la mia de locuitori.

Potrivit cifrelor oficialilor de la Centru, distinct de cele 56 de cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județul Olt, care erau deja pozitivi, într-o singură zi au fost 20 de persoane reconfirmate pozitiv cu COVID-19.

Totodată, sunt și 268 de olteni care au pierdut lupta cu boala, de la începutul pandemiei, majoritatea acestora având însă și probleme medicale grave. Din fericire, duminică, autoritățile centrale nu au mai raportat niciun deces.

La ora actuală, incidență cazurilor de Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, este de 1,18 la mia de locuitori în județ, Oltul fiind unul dintre cele 23 de județe ale țării care în prezent sunt în scenariul verde. Această rată de infectare este în creștere față de datele prezentate de oficialii de la Centru ziua precedentă.

Situația epidemiologică la zi

11.686 persoane confirmate de la începutul pandemiei
56 cazuri noi
10.882 persoane vindecate de la începutul pandemiei
127 persoane internate
19 persoane internate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din județ
410 persoane aflate în izolare la domiciliu
533 persoane aflate în carantinare la domiciliu
37.965 teste efectuate de la începutul pandemiei, 149 realizate în ultimele 24 de ore
268 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți