10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

22 de infecții noi COVID-19 și două decese în Olt, raportate în ultima zi

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat luni o nouă creștere a cazurilor de Coronavirus. 22 de infecții cu virusul SARS-CoV-2 au fost comunicate, iar de la începutul pandemiei bilanțul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 11.708. Pe lângă noile cazuri, județul Olt are și acum bolnavi aflați în spital reconfirmați cu boala. Cifrele oficialilor de la Centru mai arată că s-au înregistrat și două decese, în timp ce incidența cumulată în ultimele două săptămâni se situează tot peste o infecție COVID-19 la o mie de persoane.

Distinct de cazurile nou confirmate, autoritățile centrale anunță că în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județul Olt, care erau deja pozitivi, în ultimele 24 de ore au fost opt persoane reconfirmate pozitiv la infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, din totalul celor 11.708 olteni infectați, sunt 270 care au încetat din viață de la începutul pandemiei, majoritatea lor având și boli asociate grave. Din păcate, Grupul de Comunicare Strategică a comunicat luni și două noi decese.

Unul dintre ele este al unui bărbat, în vârstă de 71 de ani, din mediul urban, care pe 1 martie s-a internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în aceeași zi fiind și confirmat. Duminică, 7 martie, inima sa a încetat să mai bată, cauza decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută protezată mecanic, bronhopneumonie și infecția COVID-19. Ca și comorbidități acesta avea fibrilație atrială permanentă, insuficiență venoasă cronică, insuficiență cardiacă clasa IV și bronhopneumopatie cronică obstructivă.

Celălalt deces este tot al unui bărbat de 78 de ani, din mediul rural, internat pe 28 februarie la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt, zi în care a fost și confirmat. Din nefericire, pe 7 martie, acesta a pierdut lupta cu boala, cauzele morții fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie și infecția COVID. Ca boli asociate, bătrânul avea sechele accident vascular cerebral și sindrom citoliză hepatică.

La ora actuală statisticile oficialilor mai arată că rata de incidență a cazurilor de Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, este de 1,16 la mia de locuitori, Oltul situându-se în continuare în scenariul verde ca alte 22 de județe ale țării.

Situația cazurilor actualizată

11.708 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

22 cazuri noi

10.893 persoane vindecate de la începutul pandemiei

129 persoane internate

16 persoane aflate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă din județ

415 Persoane aflate în izolare la domiciliu

532 persoane aflate în carantinare la domiciliu

38.098 teste efectuate de la începutul pandemiei, 133 în ultima zi

270 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți