10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Președintele PSD Olt: „Partidul nu va contesta Bugetul la Curtea Constituțională”

- Advertisement -

Aleșii județului s-au întrunit luni, în Sala Europa a Consiliului Județean Olt, într-o ședință extraordinară, în cadrul căreia unul dintre proiectele de hotărâre aprobate a fost cel cu privire la aprobarea utilizării în anul 2021 a excedentului anual al bugetului local, rezultat la încheierea exercițiului bugetar al anului 2020. A fost vorba despre utilizarea unei sume care depășește puțin peste 5,3 milioane de lei, banii fiind folosiți pentru plata unor investiții începute anul trecut, mai ales că Bugetul din acest an nu a fost aprobat la nivel județean și nici la nivel local.

„Până la această dată, Bugetul nu este aprobat. În lipsa acestuia, pentru plata investițiilor începute anul trecut, folosim o parte din excedentul pe care l-am avut anul trecut. Din acest excedent putem plăti până la unu pe 12 pe total lună, așa cum este procedura până la aprobarea Bugetului, astfel acești bani merg la plata unor facturi, investiții începute pe parcursul anului trecut. Suma este de peste cinci milioane și ceva de lei”, a declarat Marius Oprescu.

Președintele Consiliului Județean, care este și liderul social democraților din Olt, a precizat că formațiunea politică pe care o reprezintă nu va contesta Bugetul la Curtea Constituțională a României.  

„Din toate informațiile mele, Partidul Social Democrat nu va contesta la CCR acest Buget. Chiar dacă noi nu suntem de acord cu modul de împărțire a banilor pe capitole la nivel de țară, cred că este important să trecem peste această etapă, iar România să aibă un Buget, astfel încât toate instituțiile să poată să funcționeze așa cum trebuie și să ne apucăm de treabă în acest an. Și așa timpul a trecut foarte mult. (…) După aprobarea Bugetului și publicarea lui în Monitorul Oficial, urmează 15 zile de transparență, iar apoi, în maximum 45 de zile, toate instituțiile unitățile administrativ teritoriale trebuie să aprobe acest buget”, a adăugat preșdintele CJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți