14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cod galben de ninsori în județul Olt. Se anunță depunerea unui strat de zăpadă consistent

- Advertisement -

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis marți o atenționare meteorologică, dar și o informare, de vreme capricioasă, acestea fiind în vigoare până în dimineața zilei de joi, 11 martie. Județul Olt se va afla sub un cod galben de ninsori însemnate cantitativ șio strat de zăpadă local consistent, însă va fi afectat și de informarea de vreme rea.

Codul galben este valabil începând din noaptea de marți spre miercuri, la ora 03:00, și va expira joi dimineață, la ora 06:00.

„În Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri, 9 spre 10 martie, și până în dimineața zilei de joi, 11 martie, temporar vor fi mai ales ninsori însemnate cantitativ (20 – 30 de litri pe metru pătrat și se va depune strat de zăpadă, local consistent”, transmit meteorologii.

Însă, vremea va deveni capricioasă încă din data de 9 martie, ora 23:00, și până joi, la ora 10:00, sunt anunțate fenomene meteorologice precum precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare și intensificări ale vântului.

„În intervalul menționat, aria precipitațiilor moderate cantitativ va cuprinde treptat Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Banatului și zona Carpaților Meridionali și de Curbură. Vor predomina ninsorile, iar în extremitatea de sud și în sud-est, în noaptea de marți spre miercuri, 9 spre 10 martie, și în prima parte a zilei de miercuri, 10 martie, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie. Izolat se va forma polei sau ghețuș. Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local și în Transilvania, Moldova și în restul zonei montane. Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45 – 55 de kilometri pe oră, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig”, precizează ANM.

Sursa citată mai arată că vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri şi joi cu precădere în regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 8 – 10 grade Celsius mai scăzute decât mediile multianuale, iar în nopțile de miercuri spre joi, 10 spre 11 martie, și joi spre vineri, 11 spre 12 martie, în majoritatea regiunilor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți