13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Avertizările de vreme rea, actualizate de meteorologi. În Olt ninge până joi dimineața

- Advertisement -

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au actualizat miercuri atât atenționarea meteorologică de cod galben, cât și informarea meteo, județul Olt fiind afectat de ambele. Vor fi ninsori însemnate cantitativ, cu depunere de strat de zăpadă local consistent, până joi dimineața.

Codul galben a intrat în vigoare miercuri, la ora 11:00, și până joi, la ora 06:00, în cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură fiind mai ales ninsori însemnate cantitativ, respectiv 15 – 20 de litri pe metru pătrat, și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

În același interval de timp este valabilă și informarea meteorologică, fenomenele vizate fiind precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare și intensificări ale vântului. „În intervalul menționat, în sudul și sud-estul țării temporar vor fi precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare. Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local în centru și nord-est. Izolat se va forma polei sau ghețuș. Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45 – 55 de kilometri pe oră, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig”, anunță ANM.

Meteorologii mai transmit că vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri şi joi cu precădere în regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 8 – 10 grade Celsius mai scăzute decât mediile multianuale, iar în nopțile de miercuri spre joi și joi spre vineri în majoritatea regiunilor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți