7.3 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

57 de infecții noi COVID-19 și un deces, raportate joi în Olt

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a comunicat joi încă 57 de infecții cu noul Coronavirus, iar de la începutul pandemiei și până în prezent bilanțul total al cazurilor a ajuns la 11.835 în județul Olt. Pe lângă noile îmbolnăviri, s-au anunțat și bolnavi retestați pozitiv la SARS-CoV-2, dar și un deces al unei persoane infectată cu virusul. Datele autorităților centrale mai arată că rata de incidență COVID-19, cumulată în ultimele două săptămâni, continuă să fie de peste un caz la mia de locuitori.

Potrivit oficialilor de la Centru, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județ, care erau deja pozitivi, în ultima zi au fost 14 persoane reconfirmate pozitiv cu Coronavirus.

Iar din totalul celor 11.835 olteni diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, sunt 274 care au încetat din viață de la începutul pandemiei, majoritatea având și alte probleme de sănătate grave. Din păcate, unul dintre decesele acestora a fost raportat joi de autoritățile centrale. 

Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 62 ani, din mediul urban, care pe 7 martie s-a internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, după ce cu o zi înainte a fost confirmat. Miercuri, 10 martie, acesta a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie și infecția COVID-19. Ca și comorbidități avea obezitate și hipertensiune arterială.

La această dată, Oltul are o rată de infectare, cumulată în ultimele 14 zile, de 1,07 cazuri COVID-19 la mia de locuitori, județul situându-se în continuare în scenariul verde.

Situația epidemiologică la zi

11.835 cazuri confirmate de la începutul pandemiei
57 cazuri noi
11.052 persoane vindecate de la începutul pandemiei
127 persoane internate
19 persoane internate în secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor oltene
382 persoane aflate în izolare la domiciliu
537 persoane aflate în carantinare la domiciliu
39.199 teste efectuate de la începutul pandemiei
274 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți