22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

2.400 doze AstraZeneca din lotul ABV 2856, distribuite centrelor din Olt și administrate. O singură femeie a avut reacție adversă severă

- Advertisement -

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a decis carantinarea temporară a dozelor de vaccin din lotul ABV 2856, produs de compania AstraZeneca și pentru care s-au semnalat probleme în Italia. 2.400 de doze din serul imunologic au ajuns și în centrele de vaccinare din județul Olt, toate fiind deja administrate în rândul oltenilor, o singură persoană având reacție adversă severă.  

Dozele de vaccin AstraZeneca au ajuns în patru centre din județ, anunță specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt. Aprovizionarea cu produsul biologic AstraZeneca destinat vaccinării anti Coronavirus, din lotul cu probleme ABV 2856, a început din data de 14 februarie, cele 2.400 de doze de vaccin repartizate în județ, fiind distribuite și consumate în perioada 15 februarie – 3 martie.

Vaccinurile au ajuns la Centrul 2 de la etajul I (clase) la fostul Colegiu Național Agricol „Carol I” din municipiul Slatina – 1.390, Centrul de vaccinare de la subsolul Primăriei orașului Balș – 620, Centrul Militar Județean Olt – 290 și Centrul 2 de la Batalionul 325 Artilerie „Alutus” din Caracal – 100. Din numărul de administrări, în data de 21 februarie s-a înregistrat un singur caz care a dezvoltat o reacție adversă severă post vaccinare, fiind vorba despre o pacientă (o femeie, în vârstă de 46 de ani, din municipiul Slatina, vaccinată la centrul de la fostul Colegiu Agricol. Făcea parte din categoriile incluse în etapa a II-a, cunoscută cu afecțiuni cronice și a făcut șoc anafilactic n.r.), care a rămas sub supraveghere medicală spitalicească peste 48 de ore, cu evoluție favorabilă, la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

Din lotul cu probleme nu mai există nicio doză la nivelul județului, toate fiind administrate, vaccinarea cu AstraZeneca desfășurându-se în continuare. „Menționăm că la acest moment, la nivelul județului Olt, nu mai există doze de vaccin din lotul ABV 2856, produs de compania AstraZeneca. Precizăm, de asemenea, că se continuă vaccinarea împotriva COVID-19, cu toate celelalte vaccinuri de la AstraZeneca, din celelalte loturi existente în momentul de față în Olt”, transmite DSP.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți