13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bărbați din Drăgănești Olt, prinși că vindeau pește pescuit ilegal. S-au ales cu dosar penal

- Advertisement -

Doi bărbați, originari din orașul Drăgănești Olt, s-au ales cu dosar penal după ce oamenii legii i-au depistat comercializând pește pe care l-au pescuit ilegal. Infracțiunea a fost constatată în urma unei acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor îndreptate împotriva habitatelor piscicole și a achiziționării, transportului şi comercializării ilegale a produselor rezultate din activităţile ilegale de pescuit.   

Activitățile au avut loc între 9 și 11 martie, iar acestea au fost organizate de polițiștii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub coordonarea Direcției de Ordine Publică a Inspectoratului General al Poliției Române, în perioada menționată fiind verificate 122 de obiective și controlate peste 230 de mijloace de transport, respectiv vehicule și ambarcațiuni.

În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 104 amenzi, în cuantum de peste 35.000 de lei. „În cadrul acțiunii au fost constatate opt infracțiuni, dintre care trei pentru nerespectarea prevederilor Ordonanța de Urgență 23 din 2008, privind pescuitul și acvacultura”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ.

Una dintre aceste infracțiuni a fost constatată în urma acțiunii polițiștilor din cadrul Poliției orașului Drăgănești Olt, în timpul căreia au fost depistați doi bărbați, de 55 și 58 de ani, din localitate, în timp ce ofereau spre vânzare pește din specia caras. Întreaga cantitate de pește a fost ridicată în vederea denaturării. Pe numele ambilor olteni s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținerea și comercializarea de pește fără documente legale, faptă  prevăzută şi pedepsită de OUG 23 din 2008, privind pescuitul și acvacultura.

La activitățile de zilele trecute au participat polițiști de ordine publică, rutieri, de investigare a criminalității economice, jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt și inspectori ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți