3.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Dăneasa: Un tânăr rănit în accident are nevoie de sânge. Este internat la un spital din Capitală

- Advertisement -

Accidentul petrecut marți noaptea, pe Drumul Național 6 – European 70, la ieșirea din satul Pestra al comunei Dăneasa, a avut urmări grave, cinci tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani, fiind răniți în momentul în care autoturismul în care se aflau a ajuns într-o râpă după ce a căzut de pe un pod înalt de 8 metri, din apropierea căii ferate. O parte dintre ei au suferit leziuni grave, fiind internați fie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, fie la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” din București. La unitatea medicală din Capitală a ajuns Florin, un tânăr pentru care familia sa face apel la semeni pe paginile de socializare pentru a dona sânge de care acesta are mare nevoie.

„(…) Strigăt de ajutor pentru fratele meu care a avut un grav accident în noaptea de marți spre miercuri Este internat la Spitalul «Bagdasar Arseni», Secția Ortopedie și are nevoie de sânge. Se poate dona la Centrul de Transfuzii Slatina, cu specificația pentru Florică Florin. Cine dorește să doneze poate merge începând de luni, ora 08:00, în orice zi. Vă mulțumesc din suflet, mă înclin în fața tuturor”, este mesajul postat pe unul dintre grupurile de pe Facebook de Mirela Denisa, sora tânărului.

Un alt tânăr implicat în accident, Silviu Iulian, de 17 ani, din comuna Vlădila, este în stare gravă, fiind internat pe Secția Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Craiova. Cunoștințele spun că acesta este intubat, însă potrivit unor surse starea sa de sănătate ar fi stabilă.

Accidentul pare se că s-a produs, probabil, pe fondul vitezei. Șoferul ar fi pierdut controlul direcției de deplasare, în zonă fiind o succesiune de curbe, a ieșit de pe pod și a căzut în râpă, de la o înălțime de opt metri. „Un autoturism a fost găsit pe terenul aflat în zona adiacentă podului de peste calea ferată, care ar fi căzut de la o înălțime de aproximativ 8 metri. Totodată, polițiștii au identificat un tânăr, în vârstă de 19 ani, din comuna Vlădila, care ar fi condus autoturismul respectiv și patru pasageri, cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani. Cele cinci persoane au fost transportate la spital pentru investigații și îngrijiri medicale de specialitate. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, și i-au fost recoltate probe biologice de sânge”, spune Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Șoferul, dar și ceilalți patru tineri aflați în mașină, au necesitat acordarea primului ajutor, doi dintre pasageri rămânând încarcerați, unul fiind găsit inconștient. „Pompierii au acționat, cu ajutorul accesoriilor specifice, pentru extragerea celor două victime încarcerate. Toți cei cinci pacienți, printre care și doi minori, au fost asistați la locul evenimentului și transportați la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina, politraumatizați prin accident rutier”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

În urma accidentului, polițiștii rutieri au deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți