5.2 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Controale în piețele agroalimentare din Osica de Sus și Izbiceni

- Advertisement -

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat din nou, duminică, în mai multe piețe agroalimentare din județul Olt. Astfel, în intervalul orar 04:00 – 11:00, au controlat piețele din comunele Osica de Sus și Izbiceni, în urma acstora fiind aplicate peste 20 de amenzi, în valoare de 5.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

Polițiștii SICE au efectuat verificări împreună cu structurile poliţiei de ordine publică şi jandarmi, precum şi inspectori ai Direcției de Sănătate Publică, pentru a preveni răspândirea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

„Cu această ocazie au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55 din 2020, în cuantum de 5.000 de lei, şi trei amenzi pentru nerespectarea prevederilor Legii 145 din 2014, pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol,în valoare de 1.300 de lei”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Pe parcursul întregii zile de duminică, polițiștii, sprijiniți de jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, sub autoritatea Prefecturii Olt, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Zonele aglomerate, barurile, terasele, restaurantele, dar şi mijloacele de transport în comun, au fost în vizorul celor peste 210 forțe de ordine care au participat la controale, fiind verificate 117 societăți comerciale, precum şi 67 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.100 de persoane, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 109 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, în valoarea totală de 18.800 de lei, dintre care 103 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în cuantum de 17.500 de lei și șase pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera cirulație în valoare de 1.300 de lei.

Intervenţiile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu noul Coronavirus.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți