4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Alte 82 de infecţii noi cu virusul SARS-CoV-2 şi un deces în Olt, comunicate joi

- Advertisement -

O creștere alarmantă a numărului de cazuri de Coronavirus a fost raportată în județul Olt, de reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică. Dacă ziua anterioară au fost anunțate numai 35 de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2, joi numărul acestora a fost aproape triplu, respectiv au fost anunțate 82 de îmbolnăviri. Astfel, de la începutul pandemiei și până la această dată bilanțul cazurilor COVID-19 a ajuns la 12.175. De asemenea, sunt în continuare pacienți internați în spital, reconfirmați cu boala, însă avem și un nou deces înregistrat.

Oficialii de la Centru au transmis că, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județ, care erau deja pozitivi, 15 persoane au fost reconfirmate pozitiv la testarea pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Iar din totalul de 12.175 de persoane diagnosticate cu Coronavirus, sunt 279 care au încetat din viață, majoritatea acestora având însă și boli asociate grave. Un ultim deces a fost raportat joi de reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

Este vorba despre o femeie, în vârstă de 70 ani, din mediul urban, care pe 12 martie s-a internat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID din județ, în aceeași zi fiind și confirmată. Din păcate, miercuri, 17 martie, aceasta a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută protezată mecanic, bronhopneumonie și infecția COVID-19. Ca șți comorbidități, femeia avea sechele TBC pulmonară.

Datele raportate de autoritățile centrale mai arată că incidența cazurilor COVID-19, cumulată în ultimele 14 zile, este în Olt de 1,32 la mia de locuitori, județul fiind încă în scenariul verde. Cifrele anunțate arată o creștere a ratei de infectare față de ziua anterioară.

Situația epidemiologică la zi

12.175 cazuri confirmate de la începutul pandemiei
82 cazuri noi
11.190 persoane vindecate
101 persoane internate
22 persoane internate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitaleor oltene
605 persoane aflate în izolare la domiciliu
652 persoane aflate în carantinare la domiciliu
41.238 teste efectuate de la începutul pandemiei
279 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți