22.3 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Mașinile abandonate pe domeniul public din Balș, ridicate de autorități

- Advertisement -

După modelul autorităților locale din municipiul Slatina, care în urmă cu câțiva ani au demarat acțiunea de ridicare a mașinilor abandonate pe domeniul public, și administrația publică a orașului Balș a inițial o campanie asemănătoare, pentru început locuitorii urbei care și-au lăsat autoturismele la voia întâmplării, fără a le mai folosi, primind somații.

Potrivit reprezentanților Primăriei Balș, din data de 17 martie a început acțiunea de afișare a somațiilor scrise pe vehiculele care prezintă urma de abandon pe domeniul public al orașului de pe malului Oltețului.

Proprietarii au la dispoziție zece zile pentru a le îndepărta din zonele în care au fost părăsite. „(…) În termen de zece zile, proprietarii autoturismelor abandonate trebuie să le îndeparteze din zonele publice, în caz contrar acestea vor fi ridicate de administrația publică a orașului”, transmit autoritățile bălșene.

Potrivit unei legi adoptate de Parlament și promulgată de președintele Klaus Iohannis în luna iunie a anului trecut, o mașină este catalogată ca și abandonată dacă aceasta este nefolosită și stă pe domediul public timp de o jumătate an. Incluse în categoria „vehiculelor fără stăpân”, conform actului normaniv, sunt incluse atât mașinile înmatriculate în țară, cât și cele înmatriculate în străinătate.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți