8.1 C
Slatina
sâmbătă,11 mai,2024

Ultimele Articole

Un botez cu aproape 30 de invitați, organizat la o sală de festivități din Bobicești, întrerupt de mascați

- Advertisement -

Polițiștii de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale și polițiști ai Secției 1 Poliție Rurală Bobicești, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au intervenit în forță sâmbătă seară, în jurul orei 20:30, la o societate comercială cu specific de sală de festivități din Bobicești, pentru a verifica măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2. Forțele de ordine au constatat că aici este organizat un botez cu aproape 30 de invitați, iar acesta a fost întrerupt. Polițiștii nu au ezitat să dea și amenzi, al căror cuantum total a fost de 16.000 de lei. De asemenea, localul s-a ales cu sancțiuni contravenționale în valoare de 40.000 de lei, aplicate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, care au participat la verificări.

„Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat faptul că, în incinta sălii de festivități este organizat un eveniment privat, respectiv un botez, care a fost oprit. Cu această ocazie, polițiștii au amendat reprezentanții societății cu 6.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 55 din anul 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, iar 28 de persoane fizice, participanți la petrecerea privată, au primit amenzi în valoare de 10.000 de lei. De asemenea, reprezentanții DSP au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 30.000 de lei, conform Hotărârii de Guvern 857 din 2011, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele legate de igienă și sănătate publică, iar cei din cadrul DSVSA o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei, conform Hotărârii de Guvern 984 din 2005 privind privind organizarea activității sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor, ambele reprezentanților societății”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Peste 140 de persoane, amendate pentru nepurtarea măștii de protecție

Botezul organizat la localul din Bobicești a fost oprit ca urmare a acțiunilor organizate și sâmbătă, pentru a preveni și combate infectarea cu noul Coronavirus. Polițiștii, împreună cu jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanții DSP și DSVSA, sub autoritatea Prefecturii Olt, au verificat zonele aglomerate, barurile, terasele, restaurantele, dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Peste 170 de amenzi, în cuantum de 30.000 de lei, au fost aplicate de oamenii legii, peste 140 dintre persoane fiind sancționate pentru nepurtarea măștii de protecție.  

Peste 230 de forţe de ordine au participat la acțiuni, fiind verificate 88 de societăți comerciale, precum şi 90 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.100 de persoane. „Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 174 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55 din 2020, în cuantum total de 30.000 de lei, dintre care 146 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individual, în valoare de 14.000 de lei, una aplicată unui operator economic pentru nerespectarea măsurilor privind organizarea de activități în spațiu privat pentru care au fost instituite restricții (sala de festivități din Bobicești n.r.), în valoare de 6.000 de lei, și 28 aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activități în spatiul privat pentru care au fost instituite restricții (botezul din localul de la Bobicești n.r.) în valoare de 10.000 de lei.

Oamenii legii reamintesc încă o dată oltenilor că este important ca fiecare dintre ei să aibă un comportament responsabil, să conștientizeze că acțiunile lor îi pot afecta pe ceilalți și să respecte deciziile autorităților, pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu virusul COVID-19.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți