Petreceri private organizate la Corabia și Corbu, întrerupte de oamenii legii

Două petreceri private care aveau loc în orașul Corabia și comuna Corbu au fost întrerupte, duminică, de polițiștii din Olt, care au continuat să desfășoare acțiuni pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile impuse de starea de alertă, în contextul pandemiei COVID-19. Potrivit unor surse, unul dintre chefuri a fost organizat de persoane recent întoarse din străinătate și bucuroase că au ajuns acasă cu bine.

Este vorba despre o petrecere care se desfășura în orașul de la malul Dunării. „Polițiștii din Corabia au identificat 15 persoane care au participat la o petrecere privată. Acestea au fost sancționate contravențional, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 34.000 de lei”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.  

Și polițiștii Secției de Poliție Rurală Potcoava s-au sesizat din oficiu și au întrerupt o petrecere privată organizată în comuna Corbu. Zece persoane participau la bairam și, astfel, au încălcat normele de distanțare socială. În acest caz s-au aplicat sancțiuni în cuantum de 5.000 de lei.

Sub autoritatea Prefecturii Olt, poliţiştii olteni, împreună cu jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare Olt, au acționat în județ pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile Legii 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efector pandemiei de COVID-19.

Aproape 300 de forțe de ordine au participat la misiuni, fiind controlate 81 de societăți comerciale, 70 de mijloace de transport persoane și au fost legitimate și verificate, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, aproximativ 1.300 de persoane.

„În urma neregulilor constatate, polițiștii și jandarmii olteni au aplicat 260 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 51.000 de lei, majoritatea fiind pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Dintre acestea, nouă au fost date persoanelor fizice pentru  nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație”, a adăugat reprezentantul IPJ.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<