10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

55 de persoane confirmate cu COVID-19 în unitățile școlare din Olt. Focare în două licee

- Advertisement -

Sunt tot mai des confirmate cazuri de Coronavirus în rândul copiilor și cadrelor didactice sau nedidactice din unitățile de învățământ oltene. La începutul acestei săptămâni, numărul total al persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul instituțiilor școlare era de 55. Sunt și focare active în două licee oltene, în care la ora actuală cursurile se desfășoară în sistem online.

Mirela Paraschiv, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Olt, pe 22 martie erau 27 de preșcolari și elevi confirmați cu COVID-19 și 28 de cadre didactice, personal auxiliar și nedidactic. Totodată, în 25 de clase sau grupe activitatea față în față este suspendată ca urmare a cazurilor de Coronavirus confirmată.

Printre aceste clase se află și cele de la Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” din comuna Osica de Sus, unde sunt șase persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, respectiv doi elevi, trei profesori și o persoană din rândul personalului nedidactic, dar și cele de la Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” din orașul Drăgănești Olt, unde sunt patru cadre didactice diagnosticate cu COVID-19.

Procesul de învățământ în aceste unităţi de învăţământ se va desfăşura în sistem online, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, la liceul din Osica de Sus până pe 1 aprilie și la liceul din Drăgănești Olt până pe 30 martie.   

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți