10.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

65 de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2 și două decese, anunțate în județ

- Advertisement -

O altă zi, o nouă creștere a infecțiilor COVID-19. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, joi s-au comunicat 65 de cazuri Coronavirus, iar de la începutul pandemiei și până la această dată s-a ajuns la un bilanț total de 12.527 îmbolnăviri în Olt. Pe lângă noile infecții, avem și acum bolnavi reconfirmați cu virusul SARS-CoV-2, iar autoritățile centrale au mai raportat și două decese noi.

Distinct de cele 65 de cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județ, care erau deja pozitivi, în ultimele 24 de ore au fost 15 persoane reconfirmate pozitiv la noul Coronavirus.

Totodată, sunt și 289 de olteni care au pierdut lupta cu boala, de la începutul pandemiei, majoritatea având însă și boli asociate. Oficialii de la Centru au anunțat joi două dintre decesele acestora.

Este vorba despre o femeie de 78 de ani, din mediul urban, care pe 2 martie s-a internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în data de 15 martie fiind confirmată, iar ziua următoare transferată la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală medicală suport COVID-19 din Olt. Din păcate, în data de 23 marte aceasta a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator și infecția COVID-19. Ca și comorbidități femeia avea parapareză spastică, traumatism lombar, astm bronșic, și hipotensiune arterială. Celălalt deces comunicat este tot al unei femei, în vârstă de 59 ani, din mediul urban, care pe 18 martie s-a internat la Spitalul Caracal și în aceeași zi a fost și pozitivată. Pe 24 martie a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie și infecția COVID-19, iar problemele de sănătate grave de care suferea sunt hipertensiune arterială și obezitate.

La ora actuală, rata de incidență COVId-19, cumulată în ultimele 14 zile, este în județul Olt de 1,62 la mia de locuitori, acesta fiind în scenariul galben.

Situația epidemiologică la zi

12.527 persoane confirmate de la începutul pandemiei

65 cazuri noi

11.514 persoane vindecate de la începutul pandemiei

133 persoane internate

19 persoane internate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din Olt

590 persoane aflate în izolare la domiciliu

811 persoane aflate în carantinare la domiciliu

43.294 teste efectuate de la începutul pandemiei, 439 fiind în ultimele 24 de ore

289 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți