9.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

CJ Olt solicită un împrumut de 30 milioane de lei pentru a plăti facturile constructorilor care execută lucrări de modernizare pe două drumuri județene

- Advertisement -

Aleșii județului s-au întrunit joi în Sala Europa a Consiliului Județean Olt pentru ședința ordinară de la sfârșitul lunii martie, iar unul dintre cele 11 proiecte de hotărâre aprobate este cel referitor la contractarea unui credit de 30 milioane de lei, cu o maturitate de până la 12 ani, din care o perioadă de grație de până la trei ani și o perioadă de rambursare de până la nouă ani. În cazul acordării împrumutului, banii vor fi folosiți pentru a se asigura cofinanțarea ți prefinanțarea a două proiecte importante de modernizare drumuri județene, respectiv  DJ 546 Dăneasa (intersecția Drumul Național 6 – European 70) – Slatina (intersecția DN 65 – E 574) – Verguleasa (intersecție DN 67 B) și DJ 642 Stoenești (intersecția DN 6 – E 70) – Giuvărăști (limita județului Teleorman).

Cum până acum nu au fost primiți banii pentru cererile de plată care s-au depus în luna ianuarie, cu ajutorul împrumutului se vor achita facturilor constructorilor care execută lucrările de modernizare pe cele două drumuri.

„Acest împrumut vrem să-l luăm pentru a asigura o fluidizare a derulării celor două proiecte mari de infrastructură, cele două drumuri care străbat județul de la nord la sud. Cele două drumuri au o valoare foarte mare, iar cererile de plată ni se întorc foarte greu. O cerere pe care am depus-o la începutul lunii ianuarie nu ne a fost plătită nici până acum. Încercăm să avem bani lichizi pentru că bugetul de anul acesta este unul  foarte sărac și nu ne permitem să prevedem bani pentru derularea proiectului. Încercăm prin acest împrumut să asigurăm fluidizarea  necesarului de bani astfel încât, până ne vin banii din cererile depuse la București, să avem să plătim facturile constructorilor care fac aceste lucrări. Va fi o licitație pe care o ținem, iar băncile care vin cu cele mai bune oferte vor fi câștigătoare”, a declarat Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt.

Calculând inclusiv acest împrumut, dacă va fi acordat, gradul de îndatorare al județului Olt este de 23,3, mult sub limita maximă care este de 30%.

Valoarea totală a lucrărilor de modernizare care se vor realiza pe cele două drumuri județene este de aproximativ 210 milioane lei, din care puțin peste 128 milioane de lei pentru tronsonul de drum Dăneasa – Slatina – Verguleasa și aproape 82 de milioane de lei pentru drumul județean Stoenești – Giuvărăști, limită cu județul Teleorman.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți