19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii argeșeni, percheziții în Balș, Piatra Olt și Potcoava la firme care au făcut angajări fictive pentru a obține ajutorul COVID

- Advertisement -

38 de descinderi s-au desfășurat, joi dimineață, în județul Olt, dar și în județele Argeș, Vâlcea și Gorj, vizate fiind sediile unor firme și locuințele unor persoane bănuite de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, au efectuat perchezițiile domiciliare și concret acestea au legătură cu societăți comerciale care au făcut angajări fictive pentru a obține ajutorul COVID.

Nu mai puțin de 26 din totalul de 36 de descinderi au fost în județul Olt, respectiv în orașele Balș, Piatra Olt și Potcoava.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, administratorii a trei societăți comerciale din județul Argeș, profitând de prevederile legislative în contextul pandemiei (OUG 92/2020), ar fi recrutat 68 de persoane, pe numele cărora ar fi încheiat contracte individuale de muncă în mod fictiv, fără ca acestea să desfășoare activități. Scopul a fost de a obține subvenții, pe care le-ar fi folosit în interes propriu”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Argeș.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 400.000 de lei, iar patru suspecți cercetați și 68 de martori fiind conduși la sediul Poliției, pentru audieri. Potrivit reprezentanților IPJ Argeș, în urma descinderilor efectuate în cele trei localități ale Oltului s-ar fi ridicat numai persoane care ar avea calitatea de martori.

Activitățile SICE Argeș au beneficiat și de sprijinul luptătorilor serviciilor pentru acţiuni speciale din Olt, Argeș, Dâmbovița, Brașov, Dolj, Gorj, Mehedinți și Teleorman,  precum și al jandarmilor din Argeș, Olt și Brigada Mobilă „Frații Buzești” Craiova, suportul de specialitate fiind asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți