27.2 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Alți 62 de olteni pozitivi la infecția COVID-19. În județ este anunțat și un nou deces

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat încă 62 de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2, iar de la începutul pandemiei și până sâmbătă bilanțul total al cazurilor a ajuns la 12.688 în județul Olt. În afară de aceste îmbolnăviri, s-au mai comunicat bolnavi internați în spital retestați pozitiv la noul Coronaviurs, dar și un nou deces.

Distinct de cazurile nou confirmate, oficialii de la Centru raportează că în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județ, care erau deja pozitivi, în ultimele 24 de ore au fost 19 persoane reconfirmate pozitiv cu COVID-19.

Totodată, din totalul celor 12.688 de olteni diagnosticați cu infecția cu virusul SARS-CoV-2, sunt 291 care au pierdut lupta cu boala de la începutul pandemiei, însă majoritatea acestora sufereau și de probleme de sănătate grave. Sâmbătă a fost nouă o zi în care autoritățile centrale au mai raportat un deces.  

Vorbim despre o femeie, în vârstă de 76 de ani, din mediul urban, care pe 17 martie s-a internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, ziua următoare fiind confirmată cu virusul. Din păcate, pe 23 martie, aceasta a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator și infecția COVID-19. Ca și comorbidități femeia avea diabet zaharat tip II și hipertensiune arterială.

La această dată, rata de infectare cu noul Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, este în Olt de 1,55 la mia de locuitori, județul aflându-se în scenariul galben.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți