12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

PSD va depune o moţiune de cenzură împotriva guvernului Cîţu. Ce spune Marcel Ciolacu despre o posibilă colaborare cu AUR

- Advertisement -

PSD va depune în actuala sesiune parlamentară o moţiune de cenzură împotriva guvernului Florin Cîţu, a anunţat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. În legătură cu o eventuală guvernare alături de partidul AUR, liderul social-democrat a spus că dacă PSD şi-ar fi dorit acest lucru ar fi putut să-l forţeze, informează Agerpres.

„Vom încerca să strângem cât mai multe semnături. Ar fi o premieră în politica românească, după şase luni de la alegeri, să pice un guvern. De obicei pică la sfârşitul mandatului, dar începe să se creeze o masă critică. De la fiecare moţiune simplă depusă pe fiecare ministru, se strâng mai multe voturi, când vine votul final”, a afirmat liderul social-democrat, la Prima TV.

Întrebat dacă ia în vedere o eventuală guvernare PSD-AUR, Ciolacu a răspuns: „Dacă ne-am fi dorit acest lucru, am fi putut să forţăm. Majoritatea este una fragilă în Parlament, stă în 10-20 de voturi. Minorităţile sunt 17 voturi. Dacă ne-am fi dorit de la început, am fi făcut anumite demersuri, să încercăm crearea acestei majorităţi. Nu am încercat acest lucru”.

Totodată, a afirmat că are în vedere un eventual guvern PSD cu un program negociat cu partenerii de coaliţie.

„Eu mi-aş dori să ajungem la putere după ce negociem cu viitorii parteneri un program de guvernare şi priorităţile în care trebuie să se încadreze România şi un Guvern normal”, a precizat preşedintele PSD care a adăugat că nu exclude varianta alegerilor anticipate.

Ciolacu a mai spus că „dacă mâine ar fi alegeri, Parlamentul ar avea cu totul şi cu totul altă structură„ şi că actualul legislativ „nu mai reprezintă voinţa poporului”.

sursa: Digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți