14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

DGASPC Olt oferă atestatul de asistent maternal la trei persoane din județ

- Advertisement -

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt continuă și în 2021 să angajeze asistenţi maternali profesioniști prin proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”. Și anul acesta sunt căutate 20 de persoane din județ care să devină asistenți, iar până acum deja au fost angajați patru, în timp ce alte trei persoane vor primi luna aceasta atestatul de asistent maternal.

Încă de la începutul anului 2019, DGASPC Olt, în calitate de partener în proiect, şi Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii şi Adopţie, în calitate de beneficiar, desfăşoară o campanie de identificare şi recrutare a persoanelor cu domiciliul în judeţul Olt, care doresc să devină asistenţi maternali profesionişti.

De la începul lunii ianuarie și până în prezent, au fost depuse la sediul instituției 13 cereri de evaluare de persoane cu domiciliul în judetul Olt care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, două dintre acestea fiind evaluate favorabil, trei fiind în curs de evaluare și opt au fost respinse.

Numai în luna martie au fost angajați doi asistenți, astfel că în 2021 au fost deja angajați patru asistenți maternali profesioniști. Luna aceasta a fost organizat și al doilea curs de formare inițială în meseria de asistent maternal profesionist la care au participat trei persoane, atestatele urmând a fi eliberate în ședința Comisiei pentru Protectia Copilului Olt din data de 30 martie. „În cursul acestei luni, DGASPC Olt a informat opt primării din județ cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali profesioniști, solicitând sprijinul acestora pentru distribuirea de afișe și flyere, în acest sens promovând Proiectul «TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor»”, se arată într-un comunicat remis de instituţie. 

Întrucât în anul 2021 obiectivul constă în angajarea a 20 de asistenți maternali profesioniști noi, DGASPC face în continuare apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, să ia legătura prin fax la nr. 0249.412.692, telefon nr. 0372.713.562, 563, 564, 565, 0349.408.182 (interior 51), e-mail: office@dgaspc-olt.ro cu Serviciul de Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro.

Proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” are ca obiectiv prioritar reducerea numărului de copii şi tineri plasaţi în instituţii, prin consolidarea reţelei de asistenţi maternali profesionişti, mai transmit reprezentanţii DGASPC Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți