14.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Încă 36 de olteni, rezultat pozitiv la infecția COVID-19. Un nou deces raportat în județ

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a comunicat luni alte 36 de infecții cu noul Coronavirus, iar de la începutul pandemiei bilanțul total al cazurilor a ajuns la 12.803 în județul Olt. Pe lângă noile îmbolnăviri, s-au anunțat și bolnavi retestați pozitiv la SARS-CoV-2, dar și un deces al unei persoane infectată cu virusul. Datele autorităților centrale mai arată că incidența COVID-19 la mia de locuitori, cumulată în ultimele două săptămâni, continuă să fie în creștere.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județ, care erau deja pozitivi, în ultima zi au fost opt persoane reconfirmate pozitiv cu Coronavirus.

Iar din totalul celor 12.803 olteni diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, sunt 294 care au încetat din viață de la începutul pandemiei, majoritatea având și alte probleme de sănătate grave. Din păcate, unul dintre decesele acestora a fost raportat de oficialii de la Centru în prima zi a săptămânii. 

Este vorba de un bărbat, în vârstă de 77 ani, din mediul urban, care pe 25 martie s-a internat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea suport COVID-19 din Olt, după ce pe 4 martie a fost confirmat în urma unui test solicitat prin Serviciul 112. În data de 27 martie, din nefericire, acesta a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie și infecția COVID, iar ca și comorbidități avea anemie nutrițională și bule de emfizem.

La această dată, Oltul are o rată de infectare, cumulată în ultimele 14 zile, de 1,66 cazuri COVID-19 la mia de locuitori, județul situându-se în continuare în scenariul galben.

Situația epidemiologică la zi

12.803 cazuri confirmate de la începutul pandemiei
36 cazuri noi
11.721 persoane vindecate
158 persoane internate
22 persoane internate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor oltene
627 persoane aflate în izolare la domiciliu
779 persoane aflate în carantinare la domiciliu
44.409 teste efectuate de la începutul pandemiei
294 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți