6.2 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

UPDATE Guvern: Nu avem în vedere revizuirea măsurilor adoptate. Retragerea lor depinde de reducerea nivelului de răspândire a virusului

- Advertisement -

Guvernul precizează că nu are în vedere relaxarea restricțiilor pentru perioada imediat următoare. Mesajul vine după ce inițial, din surse guvernamentale, au fost comunicate informații despre o eventuală revenire asupra restricțiilor impuse recent.

„Referitor la informațiile vehiculate în spațiul public referitoare la „relaxarea restricțiilor” adoptate de Guvern, fiind citate surse guvernamentale, facem următoarele precizări:

Nu sunt avute în vedere în acest moment, pentru perioada imediat următoare, revizuirea/modificarea măsurilor adoptate. Menționăm faptul că aceste măsuri sunt raportate la incidența fiecărei localități printr-un mecanism prezentat public, iar retragerea acestora depinde de reducerea nivelului de răspândire a virusului la nivelul localității.

În ceea ce privește perspectiva unor măsuri de natură a permite desfășurarea unor tipuri de activități, menționăm că nu sunt adoptate decizii în acest sens și nu vizează perioada imediat următoare. La nivel guvernamental se desfășoară consultări și analize referitoare la momentul în care rata de răspândire a virusului la nivel național va fi redusă semnificativ și doar în acest context, într-un interval de câteva luni de zile, vor putea fi puse în discuție condițiile pentru desfășurarea anumitor tipuri de activități”, se arată într-un comunicat de presă.


Știrea inițială

Guvernul ia în calcul relaxarea restricțiilor adoptate săptămâna trecută, la nici o zi de la intrarea lor în vigoare. Surse guvernamentale susțin că Executivul ar putea reveni asupra măsurii de închidere a magazinelor la ora 18:00, dacă se va constata că măsura duce la aglomerarea acestora.

„Sunt mai multe măsuri în analiză. Ele au fost luate la solicitarea specialiștilor. Putem reveni asupra lor”, susțin sursele citate.

Una dintre măsurile asupra căreia ar putea reveni Guvernul este cea privind închiderea magazinelor de la ora 18:00. Măsura se aplică în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mie, și pe tot parcursul săptămânii unde rata este mai mare de 7,5 la mie. 

O altă măsură pe care o au în vedere autoritățile este ce referitoare la sălile de fitness. Potrivit Hotărârii de guvern adoptate săptămâna trecută, acestea se închid la o rată mai mare de 4 la mie. Acum, Guvernul ia în calcul deschiderea sălilor de fitness, dacă persoanele care merg să facă sport se testează înainte cu teste antigen.

Varianta testelor antigen este luată în considerare și pentru deschiderea unor evenimente printre care concertele, filmele sau spectacolele de teatru.

sursa: Digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți