4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

171 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, 171 de stejari plantați pentru România

- Advertisement -

Jandarmeria Română a luat ființă în urmă cu 171 de ani, iar Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt este unul dintre unitățile de jandarmi din țară implicate în cea mai amplă campanie de plantare de pomi derulată la nivel național de jandarmi. Și cum pe 3 aprilie se împlinesc 171 de ani de la prima atestare documentară a Jandarmeriei, jandarmii olteni au decis plantarea a 171 de stejari în zona unei păduri din județ.

Dacă inițial puieții de arbori ar fi trebuit plantați în Pădurea Saru, organizatorii acțiunii au luat decizia de muta locația în zona pădurii din comuna Oboga. Activitatea a avut loc joi și s-a desfășurat în parteneriat și cu sprijinul Ocolului Silvic Balș al Direcției Silvice Olt, care a oferit cu titlu gratuit stejarii plantați.

„Au fost plantați 171 de puieți de stejari, câte unul pentru fiecare an de existență a armei, în zona pădurii Oboga. Această acțiune a avut drept scop încurajarea plantării arborilor și asigurarea protecției și conservării fondului silvic și a mediului. Credem în puterea exemplului și că împreună putem face mai mult pentru protejarea naturii și pentru a contribui la îmbunătățirea vieții. Pe această cale, mulțumim celor care ne-au susținut în această campanie și care încurajează ca fiecare om să-și aducă aportul prin acțiuni de ecologizare: Constantina Diță, sportiva care a intrat în istoria atletismului românesc, fiind prima româncă câștigătoare a  probei de maraton, la Beijing, în anul 2008 și Emilia Dorobanțu, solista cu vocea de aur a Olteniei, considerată urmașa Mariei Tănase”, se arată într-un comunicat remis de Jandarmeria Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți