14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Deputatul PSD de Olt Albotă, mesaj pentru românii care protestează

- Advertisement -

Deputatul PSD de Olt Emil Albotă a făcut joi o analiză scurtă referitor la ceea ce se întâmplă în România, mai ales despre protestele din ultimele zile, mii de români din zeci de orașe ieșind în stradă, fiind nemulțumiți de restricțiile impuse în timpul stării de alertă, în contextul actual al pandemiei de Coronavirus.

„4 zile de proteste anti restricții în care românii cer să li se explice de ce sunt din ce în ce mai încorsetați de reguli și interdicții, în lipsa unor măsuri pentru testarea în masă și facilitarea vaccinării celor care-și exprimă acesta opțiune. 71 de orașe care se revoltă pentru că tu, Guvern PNL-USR-UDMR, ceri responsabilitate și conformare, iar miniștrii tăi sfidează și încalcă propriile reguli, demonstrând că restricțiile sunt obligatorii și sancționabile doar pentru oamenii simpli și opționale pentru voi”, a declarat parlamentarul oltean.

Deputatul social democrat a făcut mai multe aprecieri și la protestele care au avut loc în ultimii patru ani, dar și despre faptul că Sănătatea este condusă spre dezastru, iar pandemia a dus la conflicte, precum și sărăcie și deznădejde pentru români.

„4 ani de când protestele erau «mișto» și un «exercițiu al liberei exprimări» făcute de către oameni «frumoși și liberi», «intelectuali cu spirit civic», «haștagiști și rezistenți», nu fake-uri capturate de către «teroriști», «analfabeți funcționali», «huligani», «fasciști» și «schizofrenici». Tot 4 ani de când, ostentativ, în geacă roșie, președintele țării avea voie să se «identifice cu protestele», nu să «captureze politic» manifestările «iresponsabile» de azi. 3 luni și 9 zile de când Sănătatea este condusă spre dezastru de către un ministru preocupat de giumbușlucuri mediatice menite să acopere lipsa de viziune și de asumare. 1 an de pandemie peste care s-a suprapus un an de guvernare penelist-useristă, care n-a generat decât conflict (între clasele sociale și chiar între proprii miniștri), sărăcie și deznădejde. Observăm, așadar, dublul discurs sau dubla măsură de percepție a celor care, propulsați în funcțiile cheie ale statului, privesc cu dezgust către «săracii», care «probabil locuiesc cu părinții» și îndrăznesc să se indigneze față de impertinența unor miniștri, care sfidează regulile la cel mai înalt nivel. Nu voi încuraja violența sub nicio formă, dar sper că încă mai avem dreptul la indignare”, a adăugat deputatul Emil Albotă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți