2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Senatorul Siminica Mirea: „Măsura absurdă a Guvernului de a închide magazinele după ora 18:00 este total nepotrivită!”

- Advertisement -

O parte dintre parlamentarii României nu sunt de acord cu noile restricții impuse de oficialii de la Centru, pentru a limita răspândirea cazurilor de Coronavirus, unul dintre aceștia fiind și senatorul de Olt Siminica Mirea. Parlamentarul adduce în atenția măsura referitoare la închiderea magazinelor de la ora 18:00 este una absurdă și nepotrivită.  

„Măsura absurdă a Guvernului de a închide magazinele după ora 18:00 este total nepotrivită! Fapt demonstrat chiar de cei din coaliţie, care nu sunt de acord cu o astfel de decizie. Iar în acest sens, cum pot avea încredere românii în justeţea măsurii, când nici măcar cei care susţin guvernul consideră că nu este potrivită?!”, a declarat Siminica Mirea.

Senatorul social democrat mai spune că decizia luată nu este una corectă, având în vedere că micșorarea orelor de funcționare a magazinelor va duce la aglomerarea acestora în apropiera orei de închidere și astfel riscul de infectare cu virusul SARS-CoV-2 va fi și mai crescut.

„Cred cu tărie că închiderea magazinelor la ora 18:00 nu reprezintă o decizie corectă, prin simplul fapt că un timp de funcţionare mai restrâns, va genera aglomeraţie în apropierea orei de închidere şi un risc mult mai mare de infectare. Argumentul specialiştilor este acela de a reduce interacţiunea oamenilor deoarece, rata transmiterii virusului este în strânsă legătură cu nivelul de interacțiune între oameni. Iar cum această măsură vizează supraaglomerarea magazinelor, siguranţa şi sănătatea românilor sunt puse, în mod real, în pericol!”, a adăugat parlamentarul PSD de Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți