10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

56 de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2 și două decese în Olt, raportate într-o zi

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a raportat încă 56 de cazuri noi de Coronavirus în județul Olt, iar de la începutul pandemiei și până sâmbătă bilanțul total al cazurilor a ajuns la 13.153. În afară de aceste îmbolnăviri, în ultimele 24 de ore s-au comunicat și bolnavi internați în spital retestați pozitiv la virusul SARS-CoV-2, dar și două decese.

Potrivit oficialilor de la Centru, distinct de infecțiile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în spitalele oltene, care erau deja pozitivi, în ultima zi au fost alte 21 de persoane reconfirmate pozitiv cu COVID-19.

Din totalul celor 13.153 de olteni diagnosticați cu infecția cu virusul, sunt 306 care au încetat din viață de la începutul pandemiei, majoritatea lor având și boli asociate grave. Doar în ultima zi autoritățile centrale au anunțat două dintre decesele acestora.

Unul dintre decese este al unui bărbat, în vârstă de 74 ani, din mediul rural, care pe 17 martie s-a internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în aceeași zi fiind și confirmat cu virusul SARS-CoV-2. Din nefericire, vineri, 2 aprilie, acesta a pierdut lupta cu boala, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie și infecție COVID. Ca și comorbidități bătrânul avea hipertensiune arterială primară, sechele accident vascular cerebral și trombocitopenie.

Al doilea mort raportat este un bărbat de 84 ani, din mediul urban, care a ajuns la Spitalul Slatina joi, 1 aprilie, în ziua respectivă fiind și pozitivat. O zi mai târziu, acesta a decedat, cauzele fiind diabet zaharat tip II. Bătrânul avea și alte probleme de sănătate, respectiv diabet zaharat tip II.

Iar incidența cazurilor de Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, este de 1,94 la mia de locuitori, județul Olt aflându-se încă în scenariul galben. Din păcate, în ultimele zile rata de infectare a fost într-o continuă creștere la nivelul județului.

Situația cazurilor actualizată

13.153 cazuri confirmate de la începutul pandemiei
56 cazuri noi
12.013 persoane vindecate
157 persoane internate
22 persoane internate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din Olt
676 persoane aflate în izolare la domiciliu
758 persoane aflate în carantinare la domiciliu
46.359 teste efectuate de la începutul pandemiei, 294 fiind în 24 de ore
306 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți