25.7 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Casă din Brâncoveni, distrusă de un incendiu puternic izbucnit vineri noaptea

- Advertisement -

Un incendiu devastator a izbucnit, vineri noaptea, la o locuință din satul Mărgheni al comunei Brâncoveni, pentru stingerea sa fiind nevoie de intervenția echipajele de pompieri de la Garda Osica de Sus și Detașamentul Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, a declarat că la sosirea echipajelor, locuința, cu suprafața de aproximativ 70 de metri pătrați, ardea generalizat.

„Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat aproximativ o oră. În urma evenimentului nu s-au înregistrat victime”, a spus reprezentantul ISU.

În urma cercetărilor, pompierii au stabilit ca și cauză probabilă a izbucnirii incendiului coșul de fum neizolat față de materialele combustibile.

ISU Olt reamintește încă odată locuitorilor județului principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse din cauza coșurilor de fum defecte, deteriorate sau neizolate corespunzător:

– coşurile de fum se vor curăţa, verifica și repara, dacă este cazul, în mod obligatoriu înaintea sezonului rece;

– în podurile clădirilor, coşurile se vor tencui pe interior şi pe exterior şi se vor da cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă dacă există fisuri prin care ar putea pătrunde scântei;

– coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de material necombustibil.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți