Petreceri private organizate în Scărișoara și Ipotești, întrerupte de polițiștii olteni

Pe olteni nu îi sperie noile restricții impuse pe perioada stării de alertă, în contextul actual al pandemiei de Coronavirus, dar nici amenzile. Asta reiese în urma acțiunilor desfășurate sâmbătă de polițiștii olteni care nu au ezitat să-i amendeze pe cei care nu respectă măsurile de protecție sanitară. Numai în cursul serii au fost oprite de oamenii legii, cuantumul sancțiunilor acordate celor aproximativ 20 de persoane care participau la acestea fiind de peste 10.000 de lei.

Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, a declarat că sâmbătă, în jurul orelor 18:35, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Deveselu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în comuna Scărișoara are loc o petrecere privată. „La fața locului a fost identificat organizatorul, precum și zece persoane, participanți. Aceștia au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,  valoarea sancțiunilor fiind de 10.000 de lei. Evenimentul a fost oprit”, a spus reprezentantul IPJ.

Și polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coteana s-au sesizat din oficiu sâmbătă, în jurul orei 21:30, cu privire la faptul că pe raza comunei Ipotești are loc o petrecere privată. „La fața locului au fost identificate nouă persoane, acestea fiind sancționate contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, valoarea amenzilor fiind de 3.000 de lei”, a adăugat Cristian Grigorescu.

Peste 130 de amenzi aplicate într-o zi

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul Coronavirus, sub autoritatea Prefecturii Olt, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi, polițiști locali și pompieri, au continuat și sâmbătă activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55 din anul 2020. Au fost verificate zonele aglomerate, baruri, terase, restaurante, dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, la aceste activităţi participând peste 220 de forţe de ordine.

S-au controlat 94 de societăți comerciale, precum şi 65 mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.300 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 136 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, în cuantum de 51.500 de lei, dintre acestea 115 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 38.000 de lei, 19 pentru nerespectarea distanțării fizice, în valoare de 13.000 de lei și două pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea, în valoare de 500 de lei.

Oamenii legii recomandă încă odată tuturor cetăţenilor din județul Olt să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri. „Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților, pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2”, a mai precizat reprezentantul Poliției.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<