Polițiștii olteni au lăsat aproape 90 de șoferi fără permisul auto. Majoritatea prinși cu viteză

Polițiștii Serviciului Rutier au aplicat, în numai trei zile, peste 430 de amenzi pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice. Totodată, aproximativ 90 de conducători auto au rămas fără permis, iar majoritatea dintre ei pentru că au apăsat prea tare pedala de accelerație.

Polițiștii rutieri au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație și combaterea principalelor cauze generatoare ale acestora, în vederea creșterii siguranței rutiere pe drumurile publice din județul Olt.

În urma activităților desfășurate în perioada 2 – 4 aprilie, oamenii legii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au aplicat 438 de sancțiuni contravenționale, dintre care 191 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 71 pentru neportul centurii de siguranță de către conducătorii auto și diferența pentru alte abateri. Totodată, șapte bicicliști și doi căruțași au fost sancționați contravențional pentru indisciplină manifestată pe drumurile publice. Cuantumul amenzilor date s-a ridicat la 127.098 lei.

Totodată, polițiștii au reținut 87 de permise de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice. Dintre acestea, 14 au fost reținute pentru conducerea unui vehicul după consumul de băuturi alcoolice și 58 pentru depășirea vitezei legale pe un sector de drum cu mai mult de 50 kilometri pe oră. Oamenii legii au retras și 15 certificate de înmatriculare.

Unul dintre șoferii lăsați pietoni este un tânăr de 22 de ani, din comuna Călui, pe care polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce acționau pe Drumul Național 65 – European 574, l-au surprins cu aparatul radar din dotare conducând un autoturism cu o viteză de 186 kilometri pe oră, pe un sector de drum unde limita de viteză este stabilită la 100 kilometri pe oră. Tânărul a fost sancționat contravențional, iar ca măsură complementară i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

În urma acțiunilor din acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri au mai constatat și 11 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care șase pentru conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere, patru pentru conducerea sub influența alcoolului sau altor substanțe și una pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<