7.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un chef organizat la Corabia, oprit de polițiști. Opt persoane amendate cu 11.000 de lei

- Advertisement -

Oamenii legii au continut și duminică acțiuni în cadrul cărora au verificat dacă sunt respectate măsurile impuse în contextul stării de alertă, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2, în cursul serii fiind întrerupt un chef care avea loc în orașul Corabia. Opt participanți aveau să fie amendate cu 11.000 de lei.

Evenimentul privat a fost oprit în jurul orei 20:00. „În jurul orei 20.00, în timp ce desfășurau activități pentru a verifica dacă sunt respectate măsurile impuse în această perioadă, două echipe mixte formate din polițiști și jandarmi au întrerupt o petrecere privată, organizată pe raza orașului Corabia. Au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Pe parcursul întregii zile de duminică, sub autoritatea Prefecturii Olt, polițiștii, împreună cu jandarmi, pompieri și polițiști locali, au desfășurat activități pentru a verifica dacă măsurile de protecție sanitară sunt respectate de olteni. „Scopul acțiunilor a fost ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, ținând cont de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul COVID-19”, a adăugat reprezentantul IPJ.

Astfel, în ultima zi a săptămânii, au fost verificate peste 70 de societăți comerciale, controlate aproximativ 100 de mijloace de transport persoane și au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse aproape 1.400 de persoane. În urma neregulilor constatate, echipele mixte de control au aplicat 212 amenzi în cuantum de 84.700 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 55 din anul 2020.

Oamenii legii anunță că astfel de activități vor fi desfășurate zilnic în întreg județul Olt, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, cetățenii fiind rugați să conștientizeze importanţa respectării măsurilor adoptate în contextul situației epidemiologice actuale şi să abordați o conduită preventivă și responsabilă pentru limitarea riscului de infectare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți