10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Drăghiceni ar urma să intre în carantină începând de miercuri dimineață

- Advertisement -

Rata de infectare cu noul Coronavirus, cumulată în ultimele două săptămâni, a ajuns în comuna Drăghiceni la 12,69, iar în urma evaluării riscurilor epidemiologice efectuată de specialiștii Direcției de Sănătate Publică care a fost transmisă Institutului Național de Sănătate Publică, această din urmă instituție a dat un aviz favorabil de a carantina localitatea.

În urma acestei decizii, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt care s-au întrunit în cursul după-amiezii de marți au propus carantinarea comunei Drăghiceni și au solicitat șefului Departamentului pentru Situații de Urgență Olt emiterea ordinului de carantinare începând de miercuri, 7 aprilie, cel mai probabil de la ora 08:00.

Carantinarea ar urma să fie instituită pe o perioadă de 14 zile, iar în tot acest timp restricțiile ar urma să fie mult mai drastice. Cea mai importantă ar fi limitarea deplasării persoanelor în afara localității cât mai mult posibil, respectarea măsurii urmând a fi monitorizată permanent de polițiști și jandarmi care vor organiza filtre în zonă. Ieșirea cetățenilor din locuință va mai fi permisă doar în baza declarației pe proprie răspundere sau adeverință eliberată de angajator sau legitimație în cazul celor care se duc sau se întorc de la serviciu.

De la începutul pandemiei de Coronavirus, alte două localități oltene au mai fost carantinate pentru câte două săptămâni, acestea fiind satul Greci al comunei Schitu și comuna Vișina Nouă. Deciziile s-au luat din cauza numeroaselor cazuri COVID-19, la fel cum ar urma să se întâmple și la Drăghiceni. Cu o populație de puțin peste 1.800 de persoane, în prezent 26 sunt pozitive, alte aproximativ 40 fiind în carantină la domiciliu.  

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți