11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bilet cu mesaj emoționant lăsat de băiatul de 15 ani, din Bârza, dispărut de acasă

- Advertisement -

Au trecut undeva la 24 de ore de când Nicușor Laurențiu Lincă, de 15 ani, din comuna Bârza, a plecat de acasă și până acum nu s-a mai întors. Echipe mixte de căutători au fost în zonă pe parcursul întregii nopți de miercuri spre joi, după ce mama adolescentului a anunțat dispariția sa la Poliție, însă până acum acesta nu a fost găsit.

Undeva la 20 de echipe alcătuite din polițiști, jandarmi, pompieri, voluntari și reprezentanți ai administrației locale au pornit în căutarea băiatului prin toată localitate, acesta lăsând înainte de a părăsi voluntar domiciliu un bilet cu un mesaj care ar întrista pe oricine dacă îl citește.

Nicușor, cel mai bun elev din clasa sa, acesta învățând la un liceu tehnologic din orașul Balș, ar fi lăsat de înțeles că nu se simte iubit de tatăl său vitreg, acesta iubindu-le mai mult pe cele trei surori ale sale. La finalul biletului spune simplu… „Vezi că am dat apă și mâncare la animale, le-am potolit, eu plec, pa!”   

„Am stat toată noaptea, l-am căutat cu Poliţie, cu Jandarmerie, cu oameni din sat, au fost 100 de oameni, a fost o desfăşurare de forţe impresionantă. Niciun fel de indiciu. A lăsat un bilet emoţionant… Se simte că nu e iubit de tatăl lui, că-şi iubeşte mai mult surorile, şi pleacă. Încheie: «Vezi că am dat apă la animale, le-am dat mâncare, sunt potolite, eu plec, pa!»“, a declarat Ion Anuța, primarul comunei Bârza.

La căutările de miercuri noaptea a fost inclusiv Remus Mardaloiu, profesor la Liceul Tehnologic Balș și diriginte al lui Nicușor Lincă.

„Nicușor era un copil la locul lui, timid, emotive, mai plângea… El nu voia să spună greutățile pe care le avea. Am aflat într-un târziu, înainte să intrăm în online, am aflat de problemele pe care le avea, am chemat pe maică-sa la școală, și i-am spus să nu-l mai certe, să nu cumva să-l bată… «Nu, dom’ diriginte, că nu-l batem, că nu-l batem!». Așa am înțeles că-l bătea. Am fost aseară acolo și taică-su zicea: îl mai atingeam… Foarte isteț, dar… nici la poartă să se joace cu copiii nu-l lăsau. El nu spunea, asta am aflat târziu, iar când am aflat, am sunat părinții să vină la școală. Am aflat de la colegii ceilalți. L-am întrebat: «Măi, Nicușoare, ce e cu tine, ești abătut, așa?». «Nu, nimic, dom’ diriginte», a răspuns. E cel mai inteligent, ei sunt la o clasă profesională. (…) Un copil exemplu. (…) Foarte liniștit, dacă nu-i dădeau părinții telefonul la școală, ceilalți îi dădeau telefonul să se joace pe el… În clasă, copiii foarte mult îl înțelegeau. Unei colege i-a spus și mi-a mai spus colega, dar acum, târziu, când am intrat în online. Noi, neavând voie să mai facem ședințele cu părinții la școală, decât prin telefon, vă dați seama, maică-sa îmi spunea ce voia. Eu nu prea credeam, după ce am aflat am chemat-o la școală. El avea grijă de animale și despre bilet pot spune că da, m-am uitat peste el, e foarte… Acum plec iarăși, am stat până târziu azi-noapte, acum plec din nou. Ne ducem, că noaptea este ca noaptea… S-au mobilizat sătenii exemplar. Dar detalii nimeni nu poate să dea. Am chemat ceilalți colegi, patru, care stau pe lângă el, au stat cu noi până dimineață, căutându-l. și au spus – nu avea prieteni, pentru că nu-l lăsau să iasă afară din curte. Fetele, surorile, sunt mai mici. Este strigător la cer ce se întâmplă. Din mesaj – el spune că se duce la cineva. Și asta ne-a mai zis-o și un coleg de-al lui, că dacă pleacă, se duce la cineva, cunoaște pe cineva, dar nu știu cum să interpretez acest bilet. El nu voia să spună la nimeni, doar ce mi-au spus copiii. I-am întrebat: «Păi, cum, mă, el nu iese cu voi, să vă plimbați, cu bicicletele, cu astea…?». «Noi ne plimbăm, facem, dar el nu, n-are voie să iasă afară din curte», mi-au zis. Am căutat peste tot, vă dați seama. Probabil că au găsit biletul devreme, dar de ce n-au anunțat…? Copiii spun ceva, vecinii spun altceva, ei o țin pe-a lor… Important este să fie la cineva, că după aceea se rezolvă, într-un fel sau altul, se poate rezolva, dar important e să-l găsim în viață. Acum sunt în drum spre Bârza, vom participa în continuare la căutări. Acum am pus toți copiii din clasă, și ceilalți, în alertă. Încercăm să dăm cât mai repede de el”, a declarat dirigintele băiatului.

Căutările lui Nicușor au fost reluate, din nou, joi dimineață, fiind mobilizate undeva la peste 70 de persoane, atât forțe de ordine, care au și un câine de urmă, cât și voluntari.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți