9.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

O nouă creștere a cazurilor de Coronavirus în Olt. 62 raportate în ultima zi, dar și un deces

- Advertisement -

Datele oficiale anunțate de Grupul de Comunicare Strategică arată că în județul Olt, de la începutul pandemiei și până joi, s-au înregistrat 13.425 infecții cu SARS-CoV-2. Din acest total, numai în ultimele 24 de ore au fost 62 de olteni confirmați cu COVID-19. Din păcate, continuăm să avem bolnavi internați în spital care au același rezultat pozitiv la retestarea pentru depistarea infecției cu virusul, iar oficialii de la Centru au comunicat și un nou deces.

Distinct de cazurile de Coronavirus nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județ, care erau deja pozitivi, în ultimele 24 de ore au fost 14 persoane reconfirmate pozitiv cu boala. 

Iar dintre cei 13.425 de olteni diagnosticați cu SARS-CoV-2, sunt 312 care au încetat din viață de la începutul pandemiei, însă majoritatea acestora aveau și alte probleme de sănătate grave. Unul dintre decesele acestora a fost raportat joi de autoritățile centrale.

Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 72 ani, din mediul urban, care în data de 22 martie a solicitat serviciul 112 pentru efectuarea unui test COVID-19, cu rezultat pozitiv. Pe 28 martie acesta s-a internat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea sanitară suport COVID din Olt, și marți inima sa a încetat să mai bată, cauzele decesului fiind stop cardiac, insuficiență respiratorie acută protezată mecanic, insuficiență renală acută, bronhopneumonie și infecția COVID-19. Ca boli asociate, bătrânul avea hipertensiune arterială grad II, fibrilație atrială grad II și boala Parkinson.

În privința incidenței COVID-19, cumulată în ultimele 14 zile, aceasta este de 1,95 cazuri la mia de locuitori, județul Olt situându-se încă în scenariul galben. După trei zile în care rata de infectare a fost nemodificată, în ultima zi aceasta a înregistrat o ușoară creștere.

Situația epidemiologică la zi

13.425 cazuri confirmate de la începutul pandemiei
62 cazuri noi
12.269 persoane vindecate de la începutul pandemiei
156 persoane internate
23 persoane internate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor oltene
687 persoane aflate în izolare la domiciliu
782 persoane aflate în carantinare la domiciliu
47.849 teste efectuate de la începutul pandemiei, dintre care 338 fiind în 24 de ore
312 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți