7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

67 de cazuri Coronavirus noi și un deces în Olt, raportate vineri

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a comunicat ultimele cifre despre cazurile de Coronavirus înregistrate în județul Olt, iar vineri s-au anunțat 67 de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2. Bilanțul de la începutul pandemiei a ajuns la nu mai puțin de 13.492 de îmbolnăviri. Continuăm să avem bolnavi internați în spital, care erau deja pozitivi la infecția COVID-19 și la retestare au avut același rezultat, iar autoritățile centrale au mai raportat și un deces nou.

Potrivit datelor oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale oltene, unde sunt tratați cei care au contractat virusul, și care erau deja pozitivi, alte 22 de persoane din județ au fost reconfirmate pozitiv cu noul Coronavirus.

Iar dintre cei 13.492 de olteni confirmați cu SARS-CoV-2, 313 au fost răpuși de boală de la începutul pandemiei, majoritatea acestora având și comorbidități. Din păcate, în ultima zi a fost raportat unul dintre aceste decese. Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 63 ani, din mediul urban, care pe 26 martie s-a internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în aceeași zi fiind și pozitivat. Joi, 8 aprilie, acesta a murit, cauzele

Decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie și infecție COVID-19. Ca boli aosictae, bătrânul avea diabet zaharat tip II și hipertensiune arterială primară.

Incidența COVID-19, cumulată în ultimele 14 zile, continuă să crească, ajungând la 2,02 cazuri la mia de locuitori, Oltul fiind deocamdată în scenariul galben.

Situația epidemiologică la zi

13.492 persoane confirmate de la începutul pandemiei

67 cazuri noi

12.342 persoane vindecate de la începutul pandemiei

159 persoane internate

23 persoane internate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din județ

678 persoane aflate în izolare la domiciliu

781 persoane aflate în carantinare la domiciliu

48.113 teste efectuate de la începutul pandemiei, 264 fiind în ultimele 24 de ore

313 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți