23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

25 de cazuri noi COVID-19 și un deces în Olt, comunicate în ultima zi

- Advertisement -

Județul Olt a ajuns la un total de 13.603 de cazuri de infecții cu virusul SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei, potrivit datelor raportate sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică. Dintre acestea, numai în ultimele 24 de ore au fost 25 de olteni diagnosticați cu noul Coronavirus. Din păcate, a mai fost anunțat un deces, dar și bolnavi internați în spital cu același rezultat pozitiv la retestarea pentru depistarea infecției cu virusul COVID-19.

Oficialii anunță că, distinct de cazurile nou confirmate cu noul Coronavirus, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județ, care erau deja pozitivi, în ultima zi trei persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

Iar dintre cei 13.603 olteni diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, sunt 315 care au pierdut lupta cu boala, majoritatea acestora având însă și alte probleme medicale grave. Ultimul deces a fost comunicat luni.

Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 89 ani, din mediul urban, care în data de 9 aprilie a solicitat Serviciul 112 pentru efectuarea unui test COVID, cu rezultat pozitiv primit în data de 10 aprilie. Din păcate, duminică, 11 aprilie, acesta a decedat la domiciliu, cauzele fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută și infecția COVID-19, iar ca și comorbidități avea hipertensiune arterială esențială stadiul III, dislipidemie, sechele accident vascular cerebral.

În privința incidenței cazurilor de Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, aceasta este de 1,93 la mia de locuitori în județul Olt și se află în scenariul galben. Rata de infectare este într-o ușoară scădere față de ziua anterioară, potrivit datelor publicate de autoritățile centrale.

Situația epidemiologică la zi

13.306 cazuri confirmate de la începutul pandemiei
25 cazuri noi
12.510 persoane vindecate
156 persoane internate
23 persoane internate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor oltene
622 persoane aflate în izolare la domiciliu
744 persoane aflate în carantinare la domiciliu
48.761 teste efectuate de la începutul pandemiei
315 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți