10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproximativ 5.000 de cursanți olteni din clasele terminale, ore în online pentru două săptămâni

- Advertisement -

De luni, 12 aprilie, elevii care sunt în anii terminali, respectiv cei de la clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, au reînceput cursurile online. Acestea vor dura două săptămâni, iar apoi vor intra și aceștia în vacanța online. Aproape 5.000 de elevi vor face orele în sistem online, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt.

„Astăzi (luni n.r.) și-au reluat cursurile elevii din anii terminali, adică cei de la clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a. În clasa a VIII-a sunt aproximativ 2.661 elevi, iar la simularea de la Bacalaureat, a XII-a și a XIII-a, au participat aproximativ 2.300 de elevi. Au două săptămâni cursuri, începând cu 12 aprilie, și apoi intră și ei în vacanța de Paște. Există un nou Ordin al ministrului privind structura anului școlar. Potrivit acestuia, elevii fac două săptămâni cursuri online”, a declarat Mirela Paraschiv, purtătorul de cuvânt al ISJ Olt.

Sursa citată a adăugat că ceilalți cursanți sunt în vacanță până pe 4 mai, dată la care zse reiau toate cursurile.

Copiii de la grădiniță, clasa pregătoare, clasele I – VII, precum și cei din clasele IX, X și XI încheie anul de învățământ 2020 – 2021 pe data de 25 iunie și nu cum era stabilit până acum, respectiv data de 18 iunie.

Examenele naționale de la sfârșit de an rămân să aibă loc la datele deja stabilite. Conforma calendarelor de desfășurare aprobate, Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a fiind în perioada 22 – 25 iunie, în timp ce probele scrise ale Bacalaureatului sunt între 28 iunie – 1 iulie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți