7.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Deputatul PSD de Olt Chesnoiu susține producția agricolă și alimentară autohtonă

- Advertisement -

Deputatul PSD de Olt Adrian Chesnoiu, președintele Comisiei  pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților, anunță că se fac pași importanți în susținerea intereselor producătorilor români în relația lor cu retailerii.

„Relația comercială pe lanțul scurt de aprovizionare trebuie să fie una corectă, bazată pe principii comerciale corecte și fără dezechilibre economice. Am dezbătut la nivelul comisiilor pentru agricultură reunite din Senat și Camera Deputaților propunerea legislativă privind interzicerea practicilor comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar. Aceasta transpune prevederile Directivei (UE) 2019/633 care trebuie integrate în legislația națională până la data de 1 mai 2021”, a  declarat social democratul Adrian Ionuț Chesnoiu.

Parlamentarul PSD de Olt mai spune că problema practicilor comerciale neloiale pe piața europeană este cea care a cauzat nu de puține ori consumatorului, dar și producătorilor autohtoni, pierderi de venit!

„Această abordare, voită sau nu, a dezavantajat producătorii români. Trebuie să punem punct acestor discriminări și să legiferăm norme corecte, care să asigure echilibrarea raporturilor juridice între actorii implicați în lanțul scurt alimentar!”, a adăugat deputatul Adrian Chesnoiu. 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți