8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 180 de șoferi au rămas fără permis. Majoritatea au depășit limita legală de viteză pe drumurile din Olt

- Advertisement -

Polițiștii rutieri și cei de ordine publică din județ au aplicat, într-o săptămână, peste 1.600 de sancțiuni contravenționale, dintre care aproape 1.300 pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice. Totodată, oamenii legii au lăsat pietoni peste 180 de conducători auto, acestora fiindu-le reținute permisele pentru diverse abateri la regimul rutier. Majoritatea au apăsat prea tare pedala de accelerație, dovadă fiind unul dintre ei care circula cu autoturismul având 120 de kilometri pe oră pe o porțiune de drum unde limita admisă era de 50 de kilometri pe oră, și anume pe Drumul Național 65 – European 574, la Negreni.

În perioada 5 – 11 aprilie, polițiștii au acționat pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere și în vederea creșterii siguranței rutiere pe drumurile publice din Olt, în urma activităților aplicând 1.615 sancțiuni contravenționale, dintre care 1.284 pentru nerespectarea legislației rutiere.

„Polițiștii rutieri au depistat în trafic 303 conducători auto care au încălcat regimul legal de viteză, fiind sancționați contravențional pentru încălcarea prevederilor Ordonanței de Urgență 195 din 2002, privind circulația pe drumurile publice. Totodată, 30 de pietoni, 64 de bicicliști și 20 de căruțași au fost sancționați contravențional pentru indisciplină manifestată pe drumurile publice. Au fost reținute 188 de permise de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.

Din totalul permiselor auto reținute, 82 au fost pentru depășirea vitezei legale pe un sector de drum cu mai mult de 50 de kilometri pe oră, 33 pentru conducerea unui vehicul după consumul de băuturi alcoolice, 26 pentru depășiri neregulamentare și 23 pentru neacordarea de prioritate pietonilor. De asemenea, polițiștii au retras 43 certificate de înmatriculare. Unul dintre șoferii vitezomani a fost prins în satul Negreni al orașului Scornicești. În timp ce acționau pe DN 65 – E 574, polițiștii Serviciului Rutier au surprins cu aparatul radar din dotare autoturismul la volanul căruia se afla acesta, condus cu o viteză de 120 de kilometri pe oră, depășind limita legal admisă cu 70 de kilometri pe oră. Conducătorul auto a fost amendat, iar ca măsură complementară i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Săptămâna trecută, polițiștii olteni au constatat 26 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 14 conducerea sub influența alcoolului sau altor substanțe și opt pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți