Noi locuințe ANL pentru tineri, construite în municipiul Slatina

Corăbianul Gabriel Stanciu, directorul general adjunct al Agenției Naționale pentru Locuințe, a anunțat că de luni, 12 aprilie, instituția pe care o reprezintă a demarat procedura de achiziție publică servicii de proiectare – studiu de fezabilitate și studii conexe pentru obiectivul de investiţie „Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii”, acesta urmând a fi realizat pe strada Cireașov, nr. 23, din municipiul Slatina.

Proiectul totalizează construirea a 20 de locuințe, care se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani la data depunerii cererii pentru repartizarea unei locuințe construite prin ANL și care pot primi repartiții în cel mult trei ani de la împlinirea acestei vârste, persoane care nu își permit să cumpere sau să închirieze o locuință de pe piața liberă.

„După minimum un an de închiriere neîntreruptă, chiriaşii au posibilitatea de a cumpăra apartamentele în care locuiesc, fără ca vânzarea să fie condiționată de vârsta solicitanților (achitând integral prețul locuințelor din sursele proprii și/sau credite ipotecare contractate de la instituții financiare autorizate, inclusiv cu garanția statului, în termen de maxim cinci zile lucrătoare de la data înscrierii dreptului de proprietate în cartea funciară, sau în rate lunare egale, inclusiv dobânda aferentă, cu un avans de minim 15% din valoarea de vânzare, direct către autoritățile publice locale care administrează locuințele)”, a declarat Gabriel Stanciu.

Potrivit directorului general adjunct al ANL, conform solicitării formulate de autoritatea publică locală, pe amplasamentul propus în strada Cireașov, nr. 23, se vor realiza 20 apartamente cu două camere, într-un imobil cu regim de înălțime P +  3 E + M, similar cu investiția finalizată în anul 2020 pentru specialiștii din sănătate. Termenul estimat de finalizare a procedurii este de aproximativ 30 de zile, urmând ca, după semnarea contractului de prestări servicii, documentația tehnico-economică să fie predată la ANL în termen de 45 de zile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<