10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tânărul decedat în accident la Iancu Jianu, înmormântare cu zeci de persoane care nu au respectat măsurile de protecție sanitară

- Advertisement -

UPDATE: Polițiștii și jandarmii vâlceni au dat primele amenzi ca urmare a nerespectării măsurile de protecție sanitară la funeraliile tânărului din Laloșu, numărul acestora fiind de peste 50, în cuantum de peste 25.000 de lei.

„În urma verificărilor efectuate referitor la respectarea prevederilor legale privind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 cu ocazia procesiunii funerare din data de 15 aprilie, ce a avut loc pe raza comunei Laloșu, judetul Vâlcea, vă comunicăm următoarele: polițiștii au aplicat până în momentul de față 45 de sancțuni contravenționale în cuantum de 22.500 de lei și jandarmii au aplicat șase sancțiuni contravenționale în cuantum de 3.000 de lei. Verificările continuă”, transmit reprezentanții IPJ Vâlcea.

Știrea inițială: În urma gravului accident de circulație produs sâmbătă noaptea pe un drum din Iancu Jianu, un tânăr de 31 de ani, din localitatea vâlceană Laloșu, a decedat, iar acesta a fost înmormânat joi, zeci de persoane care nu au ținut cont de respectarea măsurilor de protecție sanitară au participat la funeraliile acestuia.

Polițiștii și jandarmii au fost sesizați cu privire la participarea unui număr de persoane cu mult peste maximul admis de legislația actuală din timpul stării de alertă, în contextul actual al pandemiei COVID-19 și au efectuat cercetări la fața locului.

„Polițiștii din cadrul Poliției orașului Bălcești și Secției 10 Poliție Rurală Măciuca au fost sesizați cu privire la faptul că, în comuna Laloșu are loc o înmormântare și ar participa 70 – 80 de persoane care nu respectă măsurile sanitare de protecție. La fața locului s-au deplasat trei echipaje de poliție si un echipaj de jandarmi pentru menținerea ordinii și liniștii publice, urmând a fi luate măsurile legale față de persoanele care nu respectă măsurile de protecție individuală. Procesiunea de înmormântare a început în jurul orelor 15:00 și se află în derulare. În vederea prevenirii și combaterii altor fapte penale și contravenționale, zona va fi monitorizată de polițiști care vor interveni în aplicarea măsurilor legale în funcție de evoluția situației operative”, declara Cătălin Udrea, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, puțin după ora 16:00 când funeraliile tânărului erau în desfășurare.

După ora 19:00 s-a terminat înmormântarea, fără a avea loc incidente, însă oamenii legii fac cercetări pentru a dispune măsuri legale. „Evenimentul s-a încheiat în urmă cu puțin timp, fără incidente. Polițiștii și jandarmii au fost prezenți permanent pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, iar verificările continuă pentru luarea măsurilor legale”, a adăugat reprezentantul IPJ.

Vâlceanul de 31 de ani era pasager în autoturismul implicat în accident, serios avariat în urma acestuia și condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Iancu Jianu.

Șoferul, care conducea mașina deși avea permisul auto suspendat, ar fi pierdut controlul volanului, a părăsit drumul și a izbit violent un cămin de canalizare din beton. Acesta nu era băut. Echipaje de la Detașamentul Slatina și Garda Balș, cu o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, o autospecială pentru descarcerare și un echipaj SMURD, și două echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt au intervenit la fața locului pentru a acorda primul ajutor tinerilor. Tânărul de 31 de ani a fost găsit încarcerat și în stop cardio-respirator. Imediat au fost începute manevrele de resuscitare, dar acesta nu a răspuns acestora și a fost declarat decedat. Conducătorul auto era conștient și politraumatizat, fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți