27.2 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un chef cu peste zece participanți, întrerupt de polițiști la Mărunței. S-au dat amenzi

- Advertisement -

Oltenii continuă să nu țină cont de respectarea măsurilor de protecție sanitară, iar unii dintre ei participă la petreceri private și sunt amendați de polițiști. Un astfel de eveniment a avut loc și vineri seara în comuna Mărunței, cheful la care erau prezente peste zece persoane fiind oprit de oamenii legii.

Polițiștii din Coteana au fost sesizați prin apelul de urgență 112 despre petrecerea care avea loc la Mărunței.

„Seara trecută (vineri n.r.), polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coteana au fost sesizați prin apel la Serviciul 112 cu privire la faptul că pe raza comunei Mărunței are loc o petrecere privată. La fața locului a fost identificat organizatorul, precum și 12 persoane, participanți. Aceștia au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, valoarea amenzilor fiind de 5.000 de lei. Evenimentul a fost întrerupt”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Peste 80 de olteni au fost amendați pentru nepurtarea măștii, în 24 de ore

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul Coronavirus, sub autoritatea Prefecturii Olt, poliţiştii, împreună cu jandarmi, polițiști locali și pompieri, au continuat și vineri activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55 din anul 2020. Astfel, au fost verificate zonele aglomerate, baruri, terase, restaurante, dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

La activităţile de verificare desfășurate în ultimele 24 de ore au participat peste 180 de forţe de ordine, fiind verificate 102 societăți comerciale, precum şi 78 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.700 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 104 amenzi pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, în valoarea totală de 20.500 de lei, iar dintre acestea 82 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în cuantum de 3.000 de lei, 12 pentru nerespectarea distanțării fizice, în valoare de 5.000 de lei și zece pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea pe timpul nopții, în cuantum de 12.500 de lei. 

„Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri. Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților, pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus”, este mesajul transmis de autorități oltenilor .

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți