14.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

CNI a contractat efectuarea studiului de fezabilitate în vederea finalizării lucrărilor la Sala Polivalentă Slatina

- Advertisement -

Senatorul social democrat de Olt Siminica Mirea adresa la jumătatea lunii martie o întrebare ministrului Dezvoltării referitor la stadiul fizic al lucrărilor de la Sala Polivalentă din municipiul Slatina, iar acesta a venit zilele acestea. Concluzia este că investiția se va finaliza, în luna februarie a acestui an Compania Națională de Investiții (CNI) SA semnând contractele pentru efectuarea lucrărilor de expertiză tehnică și studiu de fezabilitate, însă până la finalizarea investiției mai este mult.

Întrebările senatorului PSD Mirea au fost adresate ministrului Cseke în data de 17 martie.

„Pe 17 martie formulam întrebările: «Care este stadiul fizic al lucrărilor la Sala de Sport Multifuncțională din municipiul Slatina, județul Olt? Când va fi recepționată investiția?», adresate domnului Attila Cseke, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei. A sosit răspunsul. Este un pas. Până la recepţionarea lucrărilor de la Sala de Sport Multifuncțională din municipiul Slatina, cunoscută şi ca «Sala Polivalentă», mai este drum lung”, a declarat parlamentarul oltean.

În răspuns se arată că în luna martie a anului trecut s-a reziliat contractul pentru obiectivul de investiții în urma intrării în insolvență a antreprenorului ce executa lucrările, însă în februarie 2021 CNI a contractat realizarea studiului de fezabilitate în vederea terminării Sălii Polivalente Slatina.

„În răspunsul semnat de un secretar de stat, din cadrul ministerului, se spune că «în data de 13 martie 2020, a fost reziliat contractul pentru obiectivul de investiții «Constuire Sală de sport multifuncţională, localitatea Slatina, judeţul Olt» ca urmare a intrării în insolvenţă a antreprenorului care executa lucrările la acest obiectiv». Din acelaşi răspuns mai aflăm că: «În luna februarie a acestui an, CNI SA a contractat lucrările de expertiză tehnică şi studiu de fezabilitate în vederea finalizării lucrărilor la acest obiectiv. Astfel, după predarea de către proiectant a studiului de fezabilitate și avizarea noilor indicatori tehnico-economici în cadrul şedinţei Consiliului Tehnico-Economic al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei, se va demara procedura de achiziţie publică în vederea contractării lucrărilor de proiectare și execuţie”, a adăugat senatorul Siminica Mirea.

Parlamentarul social democrat a mai spus că termenul de finalizare a lucrărilor la Sala Polivalentă Slatina nu poate fi înaintat acum: „Sperăm ca noul antreprenor să fie serios, iar CNI mult mai atentă cu astfel de proiecte importante”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți