Oltul are peste 13.900 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. Ultimele 23 de cazuri, raportate luni

Sunt deja peste 13.900 de persoane din județul Olt diagnosticate cu COVID-19, de la începutul pandemiei. Mai precis, potrivit datelor anunțate luni de Grupul de Comunicare Strategică, sunt 13.906 de infectați cu virusul, în ultima zi fiind raportate 23 dintre îmbolnăvirile acestora. Oficialii de la Centru au comunicat și olteni cu rezultat pozitiv la retestarea pentru depistarea noului Coronavirus, însă un lucru îmbucurător este faptul că în prima zi a săptămânii nu a mai fost comunicat decesul niciunui oltean diagnosticat cu SARS-CoV-2.

Distinct de cazurile nou confirmate, în ultimele 24 de ore, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi și sunt internați în unitățile medicale din județ, două persoane au fost reconfirmate pozitiv cu infecția COVID-19. 

Din totalul de 13.906 de olteni diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, sunt 331 care au fost răpuși de boală de la începutul pandemiei, însă majoritatea lor sufereau și de alte probleme de sănătate grave. Din fericire, autoritățile centrale nu au mai anunțat luni niciun deces.

În privința incidenței cazurilor de Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, aceasta este în Olt de 1,57 la mia de locuitori, acesta fiind unul dintre județele României care se află în zona galbenă. Rata de infectare este identincă cu cea înregistrată în ultima zi a săptămânii trecute.

Situația cazurilor în județ

13.906 persoane confirmate de la începutul pandemiei
23 cazuri noi
12.900 persoane vindecate
162 persoane internate
25 persoane internate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor oltene
513 persoane aflate în izolare la domiciliu
660 persoane aflate în carantinare la domiciliu
50.730 teste efectuate de la începutul pandemiei, 106 fiind în ultima zi
331 decese

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<