Comuna Drăghiceni nu mai este în carantină de miercuri, la ora 08:00. Rămân în vigoare restricțiile de week-end

După ce a fost în carantină în ultimele două săptămâni, din cauza creșterii semnificative a numărului de cazuri COVID-19, localitatea Drăghiceni nu va mai în această situație începând cu dimineața zilei de miercuri. Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt care a avut loc marți, însă, având în vedere că rata de infectare este în continuare de peste 4 infecții cu virusul SARS-CoV-2, rămân în vigoare restricțiile din zilele de vineri, sâmbătă și duminică, printre care și circulația persoanelor interzisă după ora 20:00 și închiderea magazinelor și a altor locații la ora 18:00.  

Astfel, membrii CJSU au adoptat hotărârea 38 din 20 aprilie cu privire la ridicarea măsurii de carantină zonală pentru comuna Drăghiceni, cu satele aparţinătoare Drăghiceni, Grozăveşti şi Liiceni, judeţul Olt, începând cu data de 21 aprilie, ora 08:00. „Propunerea de ridicare a măsurii de carantină zonală a avut la bază analiza situaţiei epidemiologice realizată de Direcţia de Sănătate Publică Olt şi avizului emis de către Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile. Analiza riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2 evidenţiază un trend descrescător şi un risc redus de transmitere a virusului. Precizăm că instituirea măsurii de carantină zonală a fost aprobată prin Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă 6913 din 6 aprilie”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

Ulterior ridicării măsurii de carantină zonală, în comuna Drăghiceni, cu cele trei sate aparţinătoare, se vor aplica în continuare măsurile restrictive din zilele de week-end, având în vedere că incidența cazurilor de Coronavirus este în continuare mai mare de 4 la mia de locuitori, acestea fiind stabilite la articolul 1 din Hotărârea CJSU Olt 31 din 5 aprilie.

Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20:00 – 05:00, cu următoarele excepții:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 05:00 – 18:00.

Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<