10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

CAO reabilitează stațiile de tratare a apei din Slatina și Salcia

- Advertisement -

Stațiile de tratare a apei Nicolae Bălcescu, din municipiul Slatina, și Salcia, din comuna Slătioara, vor fi reabilitate de Compania de Apă Olt cu fonduri europene. Anunțul a fost făcut de reprezentanții CAO care au semnat miercuri contractul de lucrări „Echiparea stațiilor de tratare apă potabilă ale municipiului Slatina cu filtre pentru potabilizarea apei”, din cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014 – 2020”, proiect cu o valoare totală eligibilă de 1.147.116.622,49 lei, fără TVA.

Conform proiectului, se vor reabilita și extinde stațiile de tratare Nicolae Bălcescu din Slatina și Salcia – Slătioara și vor fi dotate cu echipamente performante pentru tratarea și monitorizarea calității apei potabile. Stația de tratare și pompare Nicolae Bălcescu va fi proiectată pentru un debit maxim zilnic de 540 metri cubi pe oră, iar stația de tratare Salcia va fi proiectată pentru un debit maxim zilnic de 490 metri cubi pe oră.

Potrivit unui comunicat remis de companie, contractul de lucrări „Echiparea stațiilor de tratare apă potabilă ale municipiului Slatina cu filtre pentru potabilizarea apei” a fost atribuit în urma unei licitații publice deschise, asocierii societății ElSaco Electronic SRL & CVW Technologies SA, lider de asociere fiind ElSaco Electronic SRL. Valoarea contractului este de 51.783.368,51 lei, fără TVA, din care, conform schemei de finanţare, 85% reprezintă finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană, 13% constituie co-finanțare naţională și 2% constituie co-finanțare din bugetul local. Durata contractului de execuție este de 35 de luni, la care se adaugă 36 de luni – perioada de notificare a defectelor.

„Contractul pe care l-am semnat astăzi (miercuri n.r.) este o veste bună pentru toți cetățenii municipiului Slatina pentru că, odată finalizate aceste lucrări la cele două stații de tratare, Nicolae Bălcescu și Salcia, vom putea spune că am eliminat disconfortul cauzat de turbiditatea crescută a apei potabile. În aceste două uzine de apă, așa cum le spun eu, vom îmbunătăți calitatea apei furnizate locuitorilor, contribuind astfel de reînnoirea și dezvoltarea orașului nostru. Sunt convins că și stațiile de tratare Nicolae Bălcescu și Salcia vor deveni puncte de atracție, așa cum este acum Stația de Epurare, pentru elevi, profesori și pentru toți cetățenii din municipiul Slatina care vor să afle povestea apei pe care noi o furnizăm. Compania de Apă Olt este parte din fiecare comunitate”, a declarat Cătălin Ușurelu, directorul general al CAO.

Prin implementarea proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014-2020”, în cadrul căreia se reabilitează și stațiile de epurare a apei Nicolae Bălcescu – Slatina și Salcia – Slătioara, Compania de Apă Olt are ca obiectiv îmbunătățirea standardelor de viață și protejarea mediului înconjurător.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți