11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Alți 35 de olteni, rezultat pozitiv la infecția cu virusul SARS-CoV-2. Două decese noi anunțate în județul Olt

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a comunicat joi încă 35 de cazuri de Coronavirus, iar de la începutul pandemiei bilanțul total al cazurilor a ajuns la 14.036 în județul Olt. Pe lângă noile îmbolnăviri, s-au raportat și bolnavi retestați pozitiv la SARS-CoV-2, dar și decesele a două persoane infectate cu virusul. Datele oficialilor de la Centru mai arată că incidența COVID-19 la mia de locuitori, cumulată în ultimele două săptămâni, continuă să scadă.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județ, care erau deja pozitivi, în ultima zi au fost șapte persoane reconfirmate pozitiv cu Coronavirus.

Iar din totalul celor 14.036 de olteni diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, sunt 342 care au încetat din viață de la începutul pandemiei, majoritatea având și boli asociate grave. Din păcate, două dintre decesele acestora au fost anunțate joi de autoritățile centrale.

Unul dintre morți este un bărbat, în vârstă de 65 ani, din mediul urban, care pe 8 aprilie s-a internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în aceeași zi fiind pozitivat cu COVID-19. În data de 21 aprilie, din nefericire, inima sa a încetat să mai bată, cauzele fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, insuficiență renală acută, bronhopneumonie și infecția COVID, iar ca și comorbidități avea trombocitopenie.

Celălalt deces este al unui bărbat de 49 de ani, din mediul rural, care pe 4 aprilie s-a internat tot la Spitalul Slatina, iar în acea zi a fost și diagnosticat cu noul Coronavirus. Pe 21 aprilie, acesta a murit, iar cauzele decesului au fost stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută și infecția COVID-19, iar ca boli asociate avea obezitate grad II. 

La această dată, Oltul are o rată de infectare, cumulată la 14 zile, de 1,51 cazuri de Coronavirus la mia de locuitori, județul situându-se în continuare în scenariul galben. Față de ziua anterioară, această incidență este în scădere.

Situația epidemiologică la zi

14.036 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

35 cazuri noi

124 persoane internate

22 de persoane internate pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor oltene

444 persoane aflate în izolare la domiciliu

585 persoane aflate în carantinare la domiciliu

51.657 teste efectuate de la începutul pandemiei, 267 fiind în ultima zi

342 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți